2011. szeptember 7., szerda

Szilvás tarte tatin

A tarte tatint mindig gyors édességként készítem el. Nem kell hozzá sok minden és most éppen itt a szilva szezon is. A kertünkből szüreteltünk egy adagot és ennek az egyik részéből készült ez a kis desszert. 

Hozzávalók két személyre:

1 db leveles tészta lap
20 dkg szilva
8 dkg cukor
1 tk. fahéj
1 db vanília rúd 
4 dkg margarin

Egy serpenyőben a felnegyedelt szilvákat cukorral, félbe vágott vanília rúddal és a margarinnal összemelegítem kb. 5 percig közepes lángon. A lényeg, hogy szép folyó elegyet kapjunk és a szilva megpuhuljon. A végén kivesszük a vanília rudat.

Ha ezzel megvagyunk, akkor gyorsan egy tűzálló edénybe öntjük, majd a kinyújtott leveles tésztát ráhelyezem és kicsit rányomkodom. 

Kb. 20 perc alatt közepes lángon megsütöm, majd azonnal kiborítom egy tányérra. Istenien finom még melegen falatozni. Azért kell még melegen enni, mert utána megkeményedik a cukros máz!