2011. szeptember 14., szerda

Fűszeres savanyúság cukkiniből


Az Etsy-n bóklásztam, amikor teljesen véletlen rátaláltam erre a savanyúság receptre a Blog részen. Éppen egy vagon cukkini is volt itthon és kicsit átalakítva el is készítettem ezt a különlegességet. Érdemes a sok-sok ötlet és esetleges vásárlás mellett egy kicsit olvasgatni is, aki egy picit tud angolul. Már ezerrel vannak tippek és vásárolandók a webshopban. Sok esetben a képek nézegetésével is millió ötletet kaphatunk. 

A recept: 
1 nagy cukkini ( kb. 70 dkg)

Megpucolom ( ha zsenge, kicsi, akkor még ezt sem kell), a belsejéből kiszedem a magokat és az üveg méretének megfelelő darabokra vágom. Majd az üvegbe sorakoztatom a zöldségdarabokat. 

A következő fűszereket egy kis mozsárban vagy klopfolóval összetöröm:
1 tk. koriander mag
1 tk. mustármag
1 tk. egész fekete bors
2 tk. só

Külön előkészítek:
4 gerezd fokhagymát (megpucolunk és nagyobb darabokra összevagdosunk)
1 chili paprikát (felkarikázunk)

A fűszereket és a feldarabolt zöldségeket a cukkinikre elosztva rászórom.

Végül egy csésze ecetet ebben az esetben 3 üveghez elegendő hideg vízzel felhígítok. Az eredeti recept két csészényit írt, de számomra nagyon savanyú lett úgy az első adag. A levet ráosztom a fentiekre és lezárom az üvegeket. Hűtőben tárolhatjuk 1-2 hónapig. Mindenképpen itthon nem megszokott ízesítésről van szó. Megéri kipróbálni. 




Nyomtasd ki a bejegyzést!