2012. január 27., péntek

Gombás csirkemáj pástétom


 Nagyon szeretem a "kenceficéket" :-) Reggelire egy puha kiflivel, egy kis zöldséggel elmajszolva mennyei lakoma. Ami a lényeg, hogy nincs benne mindenféle rémség. Másik pozitívum, hogy gyorsan elkészül és fincsi. Ha elnyeri a tetszéseteket, akkor készítsétek el akár a holnapi reggelihez.

 Hozzávalók: 
20 dkg csiperke gomba
50 dkg csirkemáj ( 1 csomag)
1 nagy fej vöröshagyma
10 dkg kolozsvári vagy valamilyen füstölt, húsos szalonna
10 ek. tejszín
4 ek. mustár
1 tk. só
1 tk. fekete bors
2 ek. olaj

- A vöröshagymát apróra vágom, a húsos szalonnát kicsi kockára. Felteszem pirítani úgy, hogy a zsír kiolvadjon a szalonnából és a hagyma puhára piruljon.
- Félidőben adjuk hozzá a májat, de ne fűszerezzük még. Puhára sütjük. Ne legyen véres, de még meg se keményedjen. 
- Megpucolom a gombákat és kicsi darabokra vágom. Egy másik serpenyőben olajon picit aranybarnára sütöm a gombákat. 
- Ezután egy edénybe tesszük a sült gombák felét, a sót, borsot, mustárt, tejszínt  és egy botmixerrel simára, krémesre pépesítem. 
- Végül a gombák másik felét egészben hozzákeverem a májkrémhez. Lefedve egy hétig eláll a hűtőben.

Elkészítési idő maximum 30 perc.

Tipp: Nagyon szeretem ezt a kis pástétomos edénykét. Igazi gyöngyszem. Ti is tudtok ilyet vásárolni a Butlersben, akár neten keresztül is. 1590 Ft az ára. Nem nagy és nem kicsi. A gombás májpástétom kb. fele fér bele. Nézzétek meg a linket: http://butlers.hu/talak/puro-pastetomos-edeny-tyuk--1515

Legyen szép hétvégétek!