Konyhakiállítás 2012. március 4. - Beszámoló



Ígértem, hogy a hétvégi Konyhakiállításról megosztok Veletek egy kis beszámolót! Azért, hogy akik nem lehettek részesei, valamilyen szinten mégis csemegézhessenek egy kicsit. A tegnapi recept is ezért van. 
Nagyon jól érzetük magunkat és két szépséget is bezsebeltem. Aki már nézelődött a Facebook fotók között, ott talál erről egy mappát. De például speciálisan Anyukámnak is szól ez a bejegyzés. Ő még most tanulgatja a fenti oldal rejtelmeit és ide könnyebben be tud lépni. Mivel most jár egy internetes tanfolyam végén.  Már mondhatni nagyon profi a web használatában és büszke is vagyok rá. A mi falucskánkban, Földeákon egy nagyon jó kezdeményezést indítottak. Egy nagyon kedves fiatal anyuka, Szabó Ilus segítségével a nagymamikkal és nagypapikkal INGYENESEN megtanítják az internet használatát, levelezést, közösségi oldalak rejtelmeit... Például Anyuékkal a telefon mellett MSN-en csacsogunk nap, mint nap. Így küzdjük le a több, mint 200 km-es távolságot. Szóval most jól elkanyarodtam a témától :-)) Bocsánat!

A fenti kis válogatás mesés konyhabútorokból áll össze. Nagyon sok bútor kiállító mutatkozott be. Számtalan egyszerű vonalú, mai divatnak megfelelő elemekkel lehetett találkozni, de nekem inkább a fenti stílusú bútorok a kedvenceim. Sok hasznos ötletet tanulhattak a kilátogatók. Apropó: köszönet a Receptvarázs.hu oldalnak és a szerencsének a nyeremény jegyekért. Mert ugyanis így sikerült kijutnunk az Arénába. 

 Fantasztikusnak tartom, hogy séfek is megosztották tudásukat és praktikáikat velünk. Én például a tegnapi bejegyzés alapján Csillik Gábor főzését és ételét díjaztam a legjobban. Számtalan okosságot sűrített be a közel 30 perces főzésbe. Talán egyszer eljutok egy főzőkurzusára is :-) De mivel éppen nem a "rám szakadt a bank" korszakomat élem, így nem még várat magára.

Tudjátok milyenek vagyunk mi nők. Imádunk nézelődni, vásárolgatni. Engem most a nézelődés kötött le leginkább, mert az imádott tárgyak a hosszú távú keretben vannak benne. Utánaérdeklődtem a Staub serpenyőnek is. Nem értem a magyar kereskedőket. Bécsben kicsit több, mint 20 000 Ft a kiszemelt serpenyő. Itt 33 000 Ft-ot nem mondtak alap árként. A szállítás költsége nem rúg 13 000 Ft-ra. Több termékkel jártam így egyébként. Ha valaki évente egyszer, az adventi vásárkor kilátogat csak Bécsbe, akkor is megéri várni rá. Gondoljunk csak bele. Havi 3 000 Ft-ot elrakunk erre a célra, akkor 12 hónap alatt 36 000 Ft. Már meg is van egy buszos utazás díja 2 főre és a serpenyő ára is. Na mindegy, csak megosztottam effajta meglátásomat is. De itt legalább megszemlélhettem az eszközöket, megfoghattam, a Falcon álomtűzhelyemet is átvizslattam kívül-belül. Nagyon boldog voltam és sok hasznos információval is gazdagabb lettem.


 Végül számos újsággal, prospektussal gazdagodtam. Tudjátok meséltem, hogy két kincsre is szert tettem. 

Az egyik egy mesés kis kuglóf forma a Pataki Kerámiától 1200 Ft-ért. Szerelem volt első látásra és igen! Engedtem az én imádott férjem nyomásának és a "parancsára" meg is vettem. Tudni kell rólam, hogy nehezem szánom rá magam egy-egy vásárlásra és kicsit mániákusan figyelek az ár-érték arányra. Beosztom a pénzt, de nem mindegy, hogy mire adom ki. A Pataki kerámia portékái  varázslatosak. Nézelődtem egy kicsit és még gyárlátogatáson is részt lehet venni azoknak, akik éppen Sárospatak környékén járnak. Érdemes megnézni az oldalt: http://www.patakikeramia.hu/
A másik pedig egy boldog kuktának járó Städter kukta sipka kiszúró forma a Desszert mestertől! Már meg is van, hogy mit készítek vele először! Nem keksz lesz már előre szólok :-) Fantasztikus felszereléssel és árukészlettel rendelkeznek. Webáruházukban is vásárolhatunk: http://www.desszertmester.hu/.


Csodás program volt. Megbeszéltük Fecómmal, hogy minden évben két nagy rendezvényre biztosan ellátogatunk. Az egyik a FEHOVA az Ő kedvéért, a másik a konyha kiállítás az én kedvemért. De igazából megsúgom mindkettő rendezvény, mindkettőnk kedvence, mivel én is imádok horgászni, Fecóm pedig főzni. 

Ennyi az én kis beszámolóm! 

Legyen szép napotok! 

Képek forrása: Saját készítésű fotók :-)



Népszerű bejegyzések