RUSSELL HOBBS - Cseresznyés-sárgabarackos nyári smoothie egy csipet fahéjjal
Itt a nyár és dúskálunk a szebbnél szebb gyümölcsökben! Többek között a roppanós cseresznye és az édes sárgabarack és ha mindezt egy manapság oly divatos smoothieba vegyítjük kész is a tartalmas hűsítőnk.
Ezen
a héten az Allure sorozat modern kehelyturmixát vizsgálom meg egy
kicsit részletesebben! Természetesen egy gyors és üdítő recept is
kapcsolódik hozzá. Elmaradhatatlan része keddi napoknak!
Mit kell tudni a gépről?
Nekem
szerelem volt első látásra. Nagyon tetszik a modern vonalvezetés és a
digitális 12 fokozattal rendelkező LED kijelzős felépítés. Könnyű
kezelhetőség és igazán jó helytakarékosság jellemzi. Egyedülálló a hazai
piacon.
Nem lehet elmenni szó nélkül a 1,5
literes nagyságú kehely mellett sem. Egy-egy nagyobb adag akár szósz,
főzelék vagy krémleves bármikor belefér. Rettentő masszív! Külön piros
pont, hogy nagyobb gond nélkül lehet benne például jeget aprítani a
különleges pulzáló funkcióval.
A
tetejét könnyen és biztonságosan rápattinthatjuk a gépre, amely addig
egy fordulatot sem tesz, amíg nincs helyesen lezárva. Nem hátrány, ha
lurkók hada vesz körül bennünket. A lezáró tető közepén található egy
műanyag kupak is, amellyel menet közben is hozzáadhatunk egy-egy
összetevőt.
Külön előnye, hogy ha levesszük az italunk elkészítése után a motorról a kelyhet, akkor akár még mutatós „kancsóként” is megállja a helyét az asztalon.
Az
én véleményem szerint mindent tud, amit egy rendes turmixgépnek tudni
kell. Viszont sokkal többet kapunk tartósság és időtállóság terén. Az
már csak bónusz, hogy a mai kor sémájának megfelelően digitális kijelző
mutatja a fokozatokat.
Tudom
a financiális oldal is felmerül: 27 000 Ft és 35 000 Ft közötti
összeggel kell számolnunk, ha a konyhánk részeként szeretnénk tudni ezt a
gépezetet.
Mi is az a smoothie?
Most
a mai receptemről ejtenék néhány mondatot. Itthon és külföldön is
tombol a nyári smoothie láz. Egyszerű, de annál tartalmasabb hűsítő.
Most röviden elmondanám, hogy mit is takar maga a szó. Friss, kizárólag
gyümölcsökből készített, sűrű italról beszélünk. Alapja gyümölcsvelő vagy gyümölcspüré, melyet recepttől függően gyümölcslével is keverhetünk.
25 dkg magozott sárgabarack
10 dkg cseresznye
4 db jégkocka
1 tk. méz
1/2 kk. fahéj
Elkészítése pofonegyszerű:
1. A gyümölcsöket megmosom és kimagozom.
2. Ezután
a kehelybe töltöm, mézet adok hozzá és egy kicsi fahéjat. Pikáns és
egészséges lesz ettől a két kiegészítőtől. Arról ne is beszéljünk, hogy
az illata valami mennyei.
3. Legvégül az egész jégkockákat is hozzáadom. Ez nem kötelező, de a nyári melegben még üdítőbb a jégkásás ital.
Legyen szép napotok!