Rusztikus diós panírban sütött mézes rántott hús
Tavasz van! Vagyis azt szeretném, hogy már tavasz lenne! De még térfát űz velünk az időjárás! Viszont nem ér elkeseredni! Ez a különleges rántott hús hasonlóan gyorsan elkészíthető mint a hagyományos társa, de mégis más! Akár egy ünnepi alkalmat is fel lehet dobni ezzel a nem átlagos ötlettel.
Hozzávalók 4 személyre:
40 dkg csirkemell
10 dkg durvára zúzott dió
25 dkg liszt
20 dkg házi zsemlemorzsa
4 db tojás
csipet só
olaj a sütéshez
6 ek. méz a csorgatáshoz
A húst megmosom, felszelem, kiklopfolom és vékonyan megsózom.
A tojást felverem egy csipet sóval és a lisztet külön tányérba teszem.
A diót egy nyújtófával durvára zúzom, majd összekeverem a zsemlemorzsával.
Liszt - tojás - diós zsemlemorzsa hármasba panírozom a szeleteket.
Olajat hevítek egy nagy serpenyőben és körülbelül oldalanként 3-3 perc alatt közepes lángon aranybarnára sütöm a csirkét.
Tálaláskor a diós bundába burkolt húsokat vékonyan mézzel csorgatjuk le és friss salátát kínálunk hozzá!
TIPP: Csirkemell tekercset is készíthetünk ezzel a panírral. A hús közepére egy csík márványsajtot helyezünk és diós panírba forgatva aranybarnára sütjük a tekercseket.
Jó étvágyat kívánok :-)