FOGÁS EGY DOBOZ CIGARETTA ÁRÁBÓL - Pikáns citromos garnéla réteskosárkában ínyenc uborkasalátával


Egy mini kampányt indítok! Ne értsetek félre, nem leszek aktivista, aki tiltakozik a dohányzás ellen. Szíve-joga mindenkinek azt tenni, ami örömet okoz neki! De szeretném felnyitni az emberek szemét, hogy ha hetente csak egy doboz cigarettáról mondanak le, akkor mi minden különlegesség a megmaradt forintokból. Már az is eredmény és számomra siker, ha valaki egy doboznyi füstölgő rudacskáról mondd le egy-egy receptem miatt! 
Hétről hétre egy-egy fogás vár benneteket 770 Ft-nyi értékben vagyis egy doboz olcsóbb dohány árából.

Ma egy igazán különleges receptet hozok Nektek! Egy előétel. Gyorsan elkészíthető és garantálom, hogy a vendégek nem fognak panaszkodni a falatkák ellen!


10 db közepes főtt garnélarák              312 Ft

1 cs. bolti rétestészta                    110 Ft
1 db tömlős sajt                           109 Ft
1 db citrom                                 50 Ft
1 kis csokor petrezselyem                   50 Ft
4 db csemege uborka (kb. 15 dkg)            75 Ft
0,5 dl víz a csapból :-)                     2 Ft
1 kis fej fokhagyma                         60 Ft

Összesen:                                  768 Ft

Beszerzési hely és árak: Auchan és Lidl 2013. 03. 23. bevásárlás.

TIPP: Ha még további 300 Ft-ot rászánunk az ételünkre, akkor a garnélákat megtisztítjuk, majd megsütjük serpenyőben és a salátához hozzádaraboljuk. 

A rákokat megmosom és egy serpenyőbe rakom. Én szeretem rajtahagyni a fej és a farok részt. Majd fogyasztáskor lecsippenti mindenki magának azokat. De aki szeretné, már most az lején eltávolíthatja a felesleges részeket! 

Petrezselymet aprítok fel, az egész citrom levét ráfacsarom a serpenyőben csücsülő garnélákra és a 0,5 dl vizet is hozzáöntöm. 

Tipp: A felhasznált citrom héját reszeljétek le és cukorban rakjátok el a következő süteményetekhez a következők szerint!
Majd 3 gerezd fokhagymát nagyon finomra aprítok és szintén a rákokhoz adom. 

Néhány percig alacsony lángon ebben a citromos fűszeres alapban főzöm a fentieket. Maximum 5 perc múlva félrehúzom a tűzről.

Közben a réteslapokból kb. 10x10 cm-es négyzeteket vágok ki, megkenem a rákok után maradt lével.

Muffin sütő formába rakom ezeket és forró sütőben kb. 5 perc alatt megsütöm a tésztákat! Akinek nem akar összeállni a réteslap a rákos létől egy kis olajjal kenje be a lapokat! 

Végül az uborkákat apró kockákra vágom, két gerezd fokhagymát hozzáreszelek és a tömlős sajttal elkeverem az egészet. 

Nem marad más hátra, csak a tálalás! Fontos, hogy a rétestészta kosárkába csak közvetlenül tálalás előtt rakjuk bele a salátát, nehogy elázzon a tészta. (50 percig nem lesz semmi gond! Garantáltan mondhatom nektek! ). 

A tésztakosárkába a salátát belekanalazom, majd egy-egy garnélát ültetek a saláta tetejére! Azonnal fogyasztható hideg előételként! 
Remélem elnyerte a recept a tetszéseteket! 

Jó kuktálkodást kívánok mindenkinek!

Népszerű bejegyzések