Fahéjas-almás szélforgók hájas tésztából - Konyhakiállítás
Ma Konyhakiállítás a Papp László Sportcsarnokban! Már nagyon várom, mivel a Fahéj standjánál délután 14:00-tól ezeket a szélforgókat kóstolhatjátok meg! A helyszínen begyűjthetitek az édesség receptjét általam készített receptkártya formájában! A múlt évi Konyhakiállítás fantasztikus volt. Remek kiállítók, érdekes programok, új technikai vívmányok, szebbnél szebb konyhabútorok! Bízom benne, hogy az idén is hasonlóan érdekes lesz!
Nézzük, hogy mivel is készülök! Közel 5 kg hájas tésztát dolgoztam ki. Kézzel és egyedül! Szakadt rólam a víz, mire szép hólyagos tésztát varázsoltam a lisztből és a többi alapanyagból. Bízom benne, hogy ízleni fog a látogatóknak!
Autentikus hájas receptemet itt találhatjátok! Ez mindennek az alapja!
A körítés pedig a következő:-)
Hozzávalók kb. 20 db szélforgóhoz
- negyed adag kész hájas tészta
- 4 db nagy alma (savanykás ízű, például Idared)
- 20 dkg zsemlemorzsa
- 4 ek. cukor
- 2 kk. fahéj
- 4 ek. citromlé
- liszt a tészta nyújtásához
- 20 db hurkapálca
Majd meglocsoljuk citromlével, megszórjuk fahéjjal és cukorral az előbbieket.
Serpenyőbe tesszük az almát és hozzáadjuk a zsemlemorzsát. Kb. 10 percig alacsony lángon pirítjuk az egészet.
A tésztát a következők szerint alakítjuk ki:
Egy-egy teáskanálnyit rakunk a szélforgó közepére.
Tepsibe rakom a süteményeket és forró sütőben kb. 15-20 perc alatt aranybarnára sütöm.
Végül hurkapálcára szúrom és szélforgókat és az éhes vendégeknek kínálom :-)