Fahéjas-almás szélforgók hájas tésztából - Konyhakiállítás


Ma Konyhakiállítás a Papp László Sportcsarnokban! Már nagyon várom, mivel a Fahéj standjánál délután 14:00-tól ezeket a szélforgókat kóstolhatjátok meg! A helyszínen begyűjthetitek az édesség receptjét általam készített receptkártya formájában! A múlt évi Konyhakiállítás fantasztikus volt. Remek kiállítók, érdekes programok, új technikai vívmányok, szebbnél szebb konyhabútorok! Bízom benne, hogy az idén is hasonlóan érdekes lesz! 

Nézzük, hogy mivel is készülök! Közel 5 kg hájas tésztát dolgoztam ki. Kézzel és egyedül! Szakadt rólam a víz, mire szép hólyagos tésztát varázsoltam a lisztből és a többi alapanyagból. Bízom benne, hogy ízleni fog a látogatóknak!

Autentikus hájas receptemet itt találhatjátok! Ez mindennek az alapja!


A körítés pedig a következő:-)
Hozzávalók kb. 20 db szélforgóhoz
  • negyed adag kész hájas tészta
  • 4 db nagy alma (savanykás ízű, például Idared)
  • 20 dkg zsemlemorzsa
  • 4 ek. cukor
  • 2 kk. fahéj
  • 4 ek. citromlé 
  • liszt a tészta nyújtásához 
  • 20 db hurkapálca 
 Először a tölteléket készítjük el. Az almát megpucoljuk és lereszeljük. 

Majd meglocsoljuk citromlével, megszórjuk fahéjjal és cukorral az előbbieket. 

Serpenyőbe tesszük az almát és hozzáadjuk a zsemlemorzsát. Kb. 10 percig alacsony lángon pirítjuk az egészet. 

A tésztát a következők szerint alakítjuk ki: 
 
Egy-egy teáskanálnyit rakunk a szélforgó közepére. 

Tepsibe rakom a süteményeket és forró sütőben kb. 15-20 perc alatt aranybarnára sütöm. 

Végül hurkapálcára szúrom és szélforgókat és az éhes vendégeknek kínálom :-)  
 

Népszerű bejegyzések