2013. október 11., péntek

Őszi marhacomb szeletek


Az őszi konyha igen gazdag ízletesebbnél-ízletesebb gyümölcsökben. Nem is fukarkodtam ezekkel az alapanyagokkal a mostani receptemben. Egyszerű marhacomb szeletek kerültek a tepsibe. 

 

Hozzávalók 2 személyre

40 dkg marhacomb
20 dkg szőlő
10 dkg körte
10 dkg alma
10 dkg szilva
10 dkg vaj
2 dl víz

bors






  1.  A marhacombot kb. 1-2 cm vastagságúra felszeljük, majd sózzuk és borsozzuk. 
  2. Egy serpenyőben vajat hevítünk. Majd 1-1 percig mindkét oldalát megsütjük a szeleteknek.
  3. A gyümölcsöket megmossuk. A szőlőt egészben, a szilvákat félbevágva és magozva, a körtét és az almát héjastól, magozva cikkekre vágva készítjük elő.
  4. A gyümölcsöket összekeverjük és elfelezzük. Egy kivajazott sütőedénybe öntjük az egyik felét.
  5. Erre szép sorban rárakjuk a hússzeleteket, majd befedjük a maradék gyümölccsel. 
  6. A vajat, amiben sütöttünk szépen rálocsoljuk a tepsi tartalmára, majd 2 dl vizet öntünk még az edényünkbe.
  7. Alufóliával lefedjük és közepes lángon kb. 45 percet sütjük. Ekkor levesszük az alufóliát és további 10 percig sütjük így. 
  8. Krémes burgonyapürével vagy rozmaringos-sajtos sült tökkel tálaljuk a szaftjával együtt.