Keleti Fűszerek Boltja az Ázsia Centerben


Érdekes kulináris beszerzési helyre leltem az Ázsia Centerben. Elsődlegesen tisztítószerekért, mosóporért és egyéb ehhez hasonló vegyszerekért járok ide, mert több ezer Forintot spórolok egy-egy alkalommal. Egy ideje viszont a megmaradt fityingeket különleges finomságokra szórom el. Kevesen tudják, de nagyon szeretem a japán, indiai, kínai konyha bizonyos ételeit. Itt most minden hozzávaló egyben van! 

Több, mint fél éve nyitott meg az egyszerű, tiszta, apró üzlet. Erről már írtam egy rövid szösszenetet a Facebookon, de most a véletlen úgy hozta, hogy egy kicsit bővebben is sikerült az üzlet lelkével beszélgetni és fotókat is készíthettem. Az utóbbi teljesen véletlen történt, hisz a táskámban maradt még a hétvégéről a fényképezőgép. Így előkaptam és akcióba lendültem :-) 


 Egy kicsit beszél magyarul az üzletben lévő tündéri hölgy, de angolul akadály nélkül működik a kommunikáció. Volt már olyan eset, hogy tanácstalan voltam, mire is használjak egy-egy alapanyagot. Megmutatta, hogy milyen hozzávalókat szedjek össze és azokból mit is készíthetek.

Érdemes alkalmanként valami kis különlegességgel gyarapítani a konyhánkat. Én most nádcukrot és  Naturganik Himalaya kristálysót vettem. Igaz vannak olyan termékek, melyeken tetemes haszonkulcs van, de egy helyen, kutatás nélkül soha nem látott élelmiszereket vásárolhatunk. 

Három nagy részre oszthatjuk az üzlet készletét: 

Hűtött/fagyasztott ételek

Vegyük ezeket most elsőnek. Halak, tengeri herkentyűk, kínai édes, sós, töltött tészták, félkész ételek sora áll a pultokban. Minőségük kifogástalan. Tapasztalatból mondom. 

Friss áruk

Most például kurkuma, friss citromfű, alma, lime, gyömbér, fokhagyma állt a vevők rendelkezésére.
Nincs nagy mennyiség, de egy-egy ételhez a legszükségesebbeket megkapjuk.

Csomagolt termékek:


Fűszerek, tészták, szószok, konzervek... Ezeket hosszasan sorolhatnám. De inkább csemegézzetek a fotók közül.

Tudom a helyi üzletek ellátása miatt jött létre ez a bolt, de hála az égnek gondoltak az elszánt és kísérletező szellemű gasztrokalandorokra is. 


Végül néhány alapinformáció:

ÜZLET CÍME:
H-1152 Budapest, Szentmihályi út 167-169. Bal oldali épület, földszint E013L07-es üzlet
GPS: N 47° 32’ 54.7”, E 19° 08’ 48.2” (N 47.5485302°, E 19.1467153°)


NYITVA: H-V 10:00-19:00-ig 

Mindenképpen ajánlom Nektek ezt az üzletet egy kis kulináris kalandozásra! 

Népszerű bejegyzések