Advent első vasárnapja


Advent első vasárnapja van. Kezdetét veszi ez a békés, nyugodt időszak. Tudom sokunknál itt az decemberi hajrá a munkahelyeken, az ajándékvadászat, a karácsonyi menü összeállítása, a rokonlátogatások megszervezése... Huhhh, már a felsorolásba is beleszédül az ember. De legalább vasárnap délután ajándékozzuk meg magunkat és a családunkat egy kis pihenéssel, egymásra figyeléssel! Vegyünk elő egy társasjátékot (még 30 éven felül is), kacagjunk, beszélgessünk, süssünk egy finom süteményt, hallgassunk valami kellemes zenét!

A jövő héten nem lesz hiány jeles napokban sem. December 4-én Borbála napján például a hölgyek nem végezhetnek házimunkát, tehát láblógatás ezen a napon szinte kötelező! Metszetek egy ágat a gyümölcsfáról a csütörtöki napon. Úgy tartják, ha karácsonyra kizöldül, akkor jó termés ígérkezik a az elkövetkezendő esztendőben. 

Szombaton pedig a kicsik és a nagyok örömére egyaránt bezörget a Télapó. Ekkor némi dió, mogyoró, csokoládé és narancsok kerülnek szépen kifényesített cipőkbe. 

Meghitt adventi készülődést kívánok Nektek! 

Népszerű bejegyzések