Almás lencsesaláta esti nassoláshoz


Fecóval olykor-olykor bevackoljuk magunkat a nagy kanapéra a nappaliba valami finomsággal és egy izgalmas film közben adunk a kulináris élvezeteknek. Ehhez természetesen egy jó adag ropogós csirkeszárny és valami különleges saláta dukál. Most ez született a "fosszuk ki a konyhaszekrényt" projektből.

Elkészítés 30 perc
Hozzávalók 4 személyre: 
15 dkg lencse
1 db babérlevél
1 db közepes sárgarépa
1 kis fej saláta
2 db savanykás alma
2 dl joghurt
1 tk. méz
1 ek. mustár
2 ek. citrom

Ehhez a salátához nem kell nagyobb előképzettség. Ha előre tudjuk, hogy lencsét fogunk főzni, akkor már előző este érdemes egy nagy tál hideg vízbe beáztatni.
Én most ezt kihagytam sajnos és csak úgy natúran megfőztem kb. 15-20 perc alatt a vöröslencsét 1 db babérlevéllel. Leszűrtem és hagytam kihűlni. 

A sárgarépát meghámoztam és a hámozóval vágtam belőle vékony csíkokat. 

A salátát egy konyhai ollóval kis darabokra vágtam gondos öblítés után és az almát felkockáztam héjával együtt. Gyorsan egy kis citromlével meglocsoltam a salátaalapomat, hogy ne kezdjen barnulni az alma. 

A joghurtból, mustárból, mézből öntetet kevertem. A kihűlt lencsével együtt egy nagy tálba öntöm az összes hozzávalót és az öntettel meglocsolom mindezt. Azonnal fogyasztható, friss saláta lett a végeredmény.

A kedvenc salátás tányéromat szépen teleraktam vele és az ágyon kinyúlva falatozgattuk némi ropogós csirkeszárny társaságában! 

Jó szívvel ajánlom Nektek :-) 

Népszerű bejegyzések