2015. szeptember 9., szerda

Lecsós marhacsíkok medvehagymás gyufatésztával






Vannak helyzetek, amikor nem kell túlkomplikálni a dolgokat! Bőven akad egy kis paradicsom, paprika még a kamrában és egy gyors ebéd máris az asztalon terem. A medvehagymás tészta az Óföldeáki Tésztaüzem egyik újdonsága, de használjátok bátran éppen olyan jó minőségű tésztát, ami a kezetek ügyébe kerül. :-) 

 


Hozzávalók 2 személyre:
35 dkg marhacomb
2 db közepes paradicsom
2 db közepes paprika
2 szál újhagyma
3 ek. olívaolaj
1 dl víz
só, bors, kakukkfű

20 dkg medvehagymás gyufatészta+víz a főzéshez






1. A marhacombot vékony szeletekre vágjuk és felcsíkozzuk.
2. A paradicsomot felnegyedeljük, a paprikát és az újhagymát felkarikázzuk.
3. Olívaolajon a marhacombot kicsit megpirítjuk (2-3 perc), majd hozzáadjuk a fűszereket és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és friss kakukkfűvel ízesítjük. Körülbelül 20 percig közepes lángon sütjük a ragunkat!
4. Közben lobogó vízben kifőzzük a tésztát kb. 10 perc alatt. A hússal összekeverve vagy köretként külön-külön is tálalhatjuk. 


Jó étvágyat kívánok! :-)  

  



A medvehagymás gyufatésztát az Óföldeáki Tésztaüzem webáruházában vásárolhatjátok meg: http://net-teszta.hu/termek/10104:medvehagymas_gyufateszta