5 könyv gasztrorajongóknak


Imádom a könyveket. Talán egy kicsit régimódi vagyok ezen a téren. Különleges hangulata van a megsárgult lapoknak, de a friss könyv illata is bódító. A betűkben rejlő történetek pedig igazi kalandtúrát ígérnek. A mostani ajánlatom között találni fogtok igazi olvasós irományt, trendi süteményes könyvet vagy éppen a roma kultúrát felölelő kiadványt. Ismerjétek meg a fenti könyveket egy kicsit jobban most. 

1. Vinkó József - Konyhamalac  3800 Ft

Szórakoztató kulináris mesék Vinkó József tollából. Ha szeretnéd megismerni egy-egy étel történetét humoros, de mégis valódi gasztrotörténeti anyagok nyomán, akkor mindenképpen "fald fel" ezt a könyvet.

2. Budai Zsanett - Tonté Barbara - Romani Gastro  4000 Ft

Formabontó kiadvány a roma gasztronómia hagyományos és új finomságaival két életvidám lány konyhájából. Látványos fotók, egyszerű leírások, könnyen elkészíthető receptek találhatók a könyvben. 

3. Krusperné Bádonyi Tímea - Rétesmánia 4000 Ft

A réteskészítés külön művészet. Ha mindezt a Poroszlói Rétesház tulajdonosától tanulhatjuk meg látványos fázisfotókkal, sós-édes rétesekkel, különlegességekkel, akkor már igazi főnyeremény ez a kiadvány. Nagyon szeretem!

4. Szabó Magda - Egy meszely az fél icce 3990 Ft

Szabó Magda hagyatékából előkerült két, kézzel írott, recepteket tartalmazó füzetecske. A megsárgult lapokon található ételek sokszínűsége és érdekessége csupán kultúrtörténeti szempontból is kiadásra érdemesíti őket, ám ezen felül olyan emlékekről van szó, amelyek számos szálon kötődnek Szabó Magda életéhez és írói világához, és ahhoz a miliőhöz, amely a hétköznapokban körülvette őt.

5. Márk Szonja - Édesem süteményei 5490 Ft

Torták, sajttorták, brownie-k, péksütemények, kekszek és jégkrémek -
60 csupa háziasan modern édesség, néha egy kis csavarral. Csurog
a karamell, olvad a csokoládé, lágyan leomlik a tejszínhab, a sütemény
szaftos, a habcsók roppan. Mindezek a híres Édesem cukrászdából a minőségi Boook Kiadó gondozásában. Igazán igényes!


Népszerű bejegyzések