Biopiac Heraklionban


Kréta fővárosában, Heraklionban járva érdemes felkeresni a piacot. Nekem most egy kicsi biopiachoz volt szerencsém, de a szombati napon itt tartják az igai nagy piacot is. 

A helyi buszközponttól néhány lépésnyire a hűs fák árnyékában, a parkban találják meg az érdeklődők a biopiacot.

Minden hétfőn - szerdán - pénteken 10 órától 17 óráig várják a vásárolni vágyókat.

A kínálatban megtalálhatóak a friss gyümölcsök, zöldségek, mézek, lekvárok, sütemények... Szeretek a külföldi piacokon is körülnézni. Sokszor itt ismerhetitek meg a helyieket, betekintést nyerhettek egy-egy háziasszony bevásárlásába vagy éppen különleges alapanyagokkal ismerkedhettek meg.
 

Mi igen korán érkeztünk ide. Tehát nem volt még valami nagy mozgás, de nem bántam. Így kedvére válogathatott az ember. Egy-egy nyaralás alkalmával szeretek a helyi termékekből is vásárolni, de a különleges éttermeket sem hagyom ki. Az árusok kedvesek, közvetlenek, habár ez igaz minden helybelire. Sokszor kóstolóval is megörvendeztetik a leendő vásárlókat és angolul bátran el lehet csevegni még az idősebbekkel is. 
Ha nincs lehetőségetek egy szombati piacot megnézni, akkor hétköznap azért érdemes az Archeológiai Múzeumtól néhány percre lévő piacon körülnézni.

Ha valaki szeretné megismerni a környező település termelőinek portékáit, akkor keresse a Georgiadis parkot. Vásároljatok ízletes maliai banánt (más mint a hagyományos itthon kapható változata), próbáljátok ki a mézet vagy éppen vásároljatok igazi olívaolajt. Sötétzöld színű, ízletes, karakteres az itt készült olívaolaj. Tudtátok, hogy több, mint 25 millió olívafa található Krétán? Szerintem így már érthető, hogy miért ilyen kiválóak a termékeik. 


Még a fügére szeretném felhívni a figyelmeteket. Készülhet belőle lekvár, de magában is megvásárolhatjátok. Egy kis kefalotyri sajttal elcsemegézve kiváló levezetője lehet egy vacsorának.


Nyomtasd ki a bejegyzést!


Népszerű bejegyzések