Gasztrotúra Magyarországon a Nők Lapjával


 

Kicsit felborítottam a rendet most és nem Julia Child a téma, de nem akarom, hogy lemaradjatok erről. Szeretném felhívni a figyelmeteket az eheti Nők Lapjára. Nem kenyerem a nagy marketing kampány, de különösen jól sikerült az eheti szám. 215 Forintért egy nagyszerű pár órát kaptam a szerkesztőtől. Szinte szó szerint faltam minden sorát a magazinnak. Szegő András egy éjszakás péklegénnyé válása és egy pékség kulisszatitkai varázsoltak el legelőször. Majd külföldi magyarok meséltek a már-már kínzó-hiányzó magyar kulináris élményekről.

Másodszor pedig a gasztrotúra írás vágott zsebre engem. Otthonom, a napsütötte Szeged is szerepel a négy sarkalatos gaszrtopont között egy frappáns ételötlettel körítve. 

Majd legújabb szerelmem Palócföld és a huncut mosolyú Klári néni varázsolt el. Emellett Tokaj és anyai gyökerem az Őrség is terítékre került. Vicces ellentét. Édesanyám családfája az Őrség területére vezethető vissza, Édesapámé pedig az Alföld déli csücskébe. Két távoli pont összekapcsolódott az évszázadok során és egy szépséges család kerekedett belőle. 

Kicsit eltértem a mondandómtól. A lényeg, hogy a hosszú hétvégén akár kiválaszthattok egy-egy helyszínt az újságban leírtakból és ti is belevethetitek magatokat egy érdekes-ízletes gasztrotúrába. A recepteket is érdemes kipróbálni és holnap egy nagyon jó kis úti céllal örvendeztetlek meg benneteket a hétvégére. Természetesen a pocakkényeztetés sem marad el :-) 

Szép estét! 


Népszerű bejegyzések