Pikáns esti falatok, avagy mézes-limos combok bűvöletében



Na jó, a cím egy kicsit kajánra sikeredett. De valóban egy különleges ízbeli randevúról lesz ma szó és milyen egyszerűen elkészíthető… Akár már előző este a pácba tehetjük és másnap el is varázsolhatjuk a család apraja nagyját.
A legjobb benne, hogy grillen és sütőben is egyaránt elkészíthető és egy könnyű, nyári salátával már tálalhatjuk is egy romantikus nyáresti vacsorán.




Hozzávalók 2 személyre:
- 2 db egész csirkecomb
- 1 db lime
- 2 ek. vegyes virágméz
- 2 kk. só
- 2 kk. chili
- 8 ek olívaolaj

A combokat egy kevés (4 ek) olívalolajon forró serpenyőben picit kérgesre sütjük.

A mézet, a lime levét, a sót, chilit, 4 ek. olívaolajat és a combokat egy zacskóba tesszük és tiszta mancsokkal, csak a zacskót dörzsölgetve bemasszírozzuk a húsokat a különleges keverékkel. Elhagyható ez a megoldás is, akár simán egy edényben a keverékkel bepácolhatjuk.

Ha egy éjszakát a hűtőben hagyjuk állni a zacskóba tett combokat, akkor szépen átveszi a pác ízét. Nem kötelező a pihentetés, akár azonnal is süthetjük, de akkor nem lesz olyan intenzív íze.

Másnap sütöbe tesszük és közepes lángon 2-2-szer megfordítva szép pirosra sütjük. A méz már megában megteszi a hatását.

Én tálaláskor a kifacsart limok héját a hús tetejére reszeltem és egy-egy cikk limmal enyhén meglocsoltam a combokat. Ízletes és különleges egyben. Grillen is tökéletes elkészíteni. Egy kis saláta vagy éppen zölfűszeres burgonya tökéletes kiegészítője lehet. Ebben a melegben egy hűsítő limonádé is elviselhető mellette
:-))

Legyen nagyon szép hétvégétek!









Népszerű bejegyzések