Russell Hobbs a jó útitárs! - Hamis gazpacho a maconkai víztározóról
Földön, vízen levegőben –
valahol, valamikor ez állt a bemutatkozásomban amikor a főzéshez
fűződő kapcsolatomról kezdtem mesélni. Ma megláthatjátok, hogy
nem csak a négy fal között vagyok kvalifikált boldog kukta, hanem
akár egy többnapos horgásztúra alkalmával is.
Mivel kedd van, a szokásos
segítőtársam Russell Hobbs is elkísért a nonstop horgásztúrára.
Kicsit merésznek hathat a kísérletem,
de bebizonyítom, hogy a Russell Hobbs botmixer milyen jól megállja
a helyét egy-egy utazás vagy túra alkalmával. Kis helyen is
elfér és bármilyen konyhai helyzetben jól alkalmazható.
Augusztus van, a legnépszerűbb időszak arra, hogy szedjük a
sátorfánkat és elinduljunk valamerre. Ez a bizonyos valamerre,
többek közt most Maconkára, egy több napos horgászatra vezetett.
Nomád körülmények, de egy kis elektromos áram mégis akad. A
rekkenő hőségben nagyon jól esett nekünk a villám spanyol
eledel, a gazpacho. Kenyér akad mindenkinél, víz természetes,
paradicsom szintén, hisz szezonja van. Néhány apró kiegészítőre
kell még figyelni és kész is van pár másodperc alatt az ízletes
ebéd. Nem egyedi recept, de a helyszín és az eszköz sokoldalúsága
annál inkább. Néhány bejegyzéssel korábban már
megismerkedtetek a gép számos tulajdonságával. A Russell Hobbs
egyedülálló csomagját 9900 Ft-ért és három funkciót tömörít
magában: botmixer, habverő és aprítógép. Rozsdamentes
alkatrészei időtállóságot biztosítanak. Praktikus kisgyermekes
családok számára a legkisebbek ételeinek elkészítésére.
Ma a az aprítót tettem próbára. Az
5 dl-es tartályban apríthatunk hagymát, petrezselymet,
készíthetünk krémeket és a legegyszerűbb alapanyagból is
valami újat varázsolhatunk néhány perc alatt. Nézzétek meg az
egyszerű gazpachot. Elkészítés minden munkával együtt 5 perc.
Hozzávalók 2 személyre 5 dl
leveshez:
4 db paradicsom
2 szelet kenyér bele
egy nagy csipet só
3 gerezd fokhagyma
2 dl víz
1 tk. oregánó
2 ek. olívaolaj
A fokhagymákat megpucolom és egészben
az aprító, a paradicsomot megmosom és negyedelve az előbbiekhez
adom.
Majd a kenyerek belsejét
belecsipkedem. Sózom, fűszerezem. Egy kis olívaolajat is adhatunk
hozzá, ha éppen kéznél van, de nem kötelező. Ez az én
butított, ámde ízletes változatom a közismert levesre.
A legvégén hideg vízzel meglocsolom
az egészet és a gép egyes, majd kettes fokozatán pépesre
turmixolom.
Azonnal fogyasztható a rekkenő nyári
melegben! Ezt a kis praktikát osztottam meg ma Veletek innen a tó
partjáról!
Cserében csak annyit kérek, hogy kívánjatok jó
szerencsét a horgászathoz.Görbüljön az a bot! :-) Hátha összeakadok a mesebeli aranyhallal :-)
Akik útra kerekednek, azoknak jó
utat, akik már pihennek, azoknak tartalmas pihenést kívánok!