Russell Hobbs a jó útitárs! - Hamis gazpacho a maconkai víztározóról




Földön, vízen levegőben – valahol, valamikor ez állt a bemutatkozásomban amikor a főzéshez fűződő kapcsolatomról kezdtem mesélni. Ma megláthatjátok, hogy nem csak a négy fal között vagyok kvalifikált boldog kukta, hanem akár egy többnapos horgásztúra alkalmával is.
Mivel kedd van, a szokásos segítőtársam Russell Hobbs is elkísért a nonstop horgásztúrára.

Kicsit merésznek hathat a kísérletem, de bebizonyítom, hogy a Russell Hobbs botmixer milyen jól megállja a helyét egy-egy utazás vagy túra alkalmával. Kis helyen is elfér és bármilyen konyhai helyzetben jól alkalmazható. Augusztus van, a legnépszerűbb időszak arra, hogy szedjük a sátorfánkat és elinduljunk valamerre. Ez a bizonyos valamerre, többek közt most Maconkára, egy több napos horgászatra vezetett. Nomád körülmények, de egy kis elektromos áram mégis akad. A rekkenő hőségben nagyon jól esett nekünk a villám spanyol eledel, a gazpacho. Kenyér akad mindenkinél, víz természetes, paradicsom szintén, hisz szezonja van. Néhány apró kiegészítőre kell még figyelni és kész is van pár másodperc alatt az ízletes ebéd. Nem egyedi recept, de a helyszín és az eszköz sokoldalúsága annál inkább. Néhány bejegyzéssel korábban már megismerkedtetek a gép számos tulajdonságával. A Russell Hobbs egyedülálló csomagját 9900 Ft-ért és három funkciót tömörít magában: botmixer, habverő és aprítógép. Rozsdamentes alkatrészei időtállóságot biztosítanak. Praktikus kisgyermekes családok számára a legkisebbek ételeinek elkészítésére.

Ma a az aprítót tettem próbára. Az 5 dl-es tartályban apríthatunk hagymát, petrezselymet, készíthetünk krémeket és a legegyszerűbb alapanyagból is valami újat varázsolhatunk néhány perc alatt. Nézzétek meg az egyszerű gazpachot. Elkészítés minden munkával együtt 5 perc.

Hozzávalók 2 személyre 5 dl leveshez:

4 db paradicsom
2 szelet kenyér bele
egy nagy csipet só
3 gerezd fokhagyma
2 dl víz
1 tk. oregánó
2 ek. olívaolaj

A fokhagymákat megpucolom és egészben az aprító, a paradicsomot megmosom és negyedelve az előbbiekhez adom.

Majd a kenyerek belsejét belecsipkedem. Sózom, fűszerezem. Egy kis olívaolajat is adhatunk hozzá, ha éppen kéznél van, de nem kötelező. Ez az én butított, ámde ízletes változatom a közismert levesre.

A legvégén hideg vízzel meglocsolom az egészet és a gép egyes, majd kettes fokozatán pépesre turmixolom.


Azonnal fogyasztható a rekkenő nyári melegben! Ezt a kis praktikát osztottam meg ma Veletek innen a tó partjáról! 
 






Cserében csak annyit kérek, hogy kívánjatok jó szerencsét a horgászathoz.Görbüljön az a bot! :-) Hátha összeakadok a mesebeli aranyhallal :-)

Akik útra kerekednek, azoknak jó utat, akik már pihennek, azoknak tartalmas pihenést kívánok!

Népszerű bejegyzések