2013. január 10., csütörtök

Chilis kolbász


Tudni kell, hogy az én drága Férjem mindent imád, ami kicsit, nagyon vagy éppen extrán csípős. Most egy ilyen tüzes megoldást választottunk, hogy neki is kedvezzünk.

1 kg darált hús (ne legyen túl száraz)
1 dkg őrölt paprika (csemege)

1 dkg chilipaprika (szárítva, aprítva)
1 dkg bors
2,5 dkg só
6 gerezd zúzott fokhagyma
bél a betöltéshez


Sejtem, hogy az eljárást unjátok már egy kicsit :-), de mit lehet tenni, ebben nagy változás nem történik!

A húst szépen elterítem és megszórom a fűszerekkel, sóval és fokhagymával.

Ezután minimum kétszer átgyúrjuk és egy éjszakát pihentetjük (ahogyan korábban jeleztem, mi azért tesszük ezt, hogy jobban összeérjeneke az ízek.

Másnap már csak leáztatott bélbe töltjük a finomságokat. Keményre kell tölteni a kolbászt!

Majd némi szikkadás után (néhány óra) mehet is a füstre. Itt már mindenkinek saját ízlése fog dönteni, hogy mennyire szeretné a fütös ízt viszont érezni a kolbászon.

Jó töltögetést :-)