2013. január 11., péntek

Rozmaringos kolbász


Ismét ugrunk egyet az ízesített kolbászok palettáján. Egy egyszerű rozmaringos történet keveredik be a receptek sorába. Szinte bármilyen szárított fűszert rakhattok bele majoranna, kakukkfű... csak a ti ízlésetek szab határt.

1 kg darált hús (ne legyen túl száraz)
1 dkg őrölt paprika (csemege)

1 dkg szárított rozmaring
1 dkg bors
2,5 dkg só
6 gerezd zúzott fokhagyma
Köménymag ízlés szerint! (Nagyon furcsa lehet sokótoknak, hogy nincs benne ez a fűszer, de családi okok miatt így készítjük! Mindenki a maga ízléséhez mérten fűszerezzen!)
bél a betöltéshez
Majd a szokásos metódus következik:
A húst szépen elterítem és megszórom a fűszerekkel, sóval és fokhagymával.

Ezután minimum kétszer átgyúrjuk és egy éjszakát pihentetjük (ahogyan korábban jeleztem, mi azért tesszük ezt, hogy jobban összeérjeneke az ízek.

Másnap már csak leáztatott bélbe töltjük a finomságokat. Keményre kell tölteni a kolbászt!

Majd némi szikkadás után (néhány óra) mehet is a füstre. Itt már mindenkinek saját ízlése fog dönteni, hogy mennyire szeretné a fütös ízt viszont érezni a kolbászon.

Jó töltögetést :-)