Boci süti
A múlt heti nagy készülődésben szépen elmaradt a bejegyzésáradat és ott állnak a publikálásra váró pakkban. De már olyan régen megígértem ezt a receptet többek között Szilvi barátosnőmnek (persze limitált tojásmennyiséggel), hogy már szégyenlem magam, amiért nem tettem közzé.
Ez a süti az utóbbi időben nagy kedvenc nálam. Pont most sült ki muffin formában egy gőzölgő, ínycsiklandozó adag. Marcsi nővérem készíti nagy lelkesedéssel unokaöcsibocsomnak.
Mivel már a második pocaklakó is ott mocorog a szíve alatt és a terhesség harmadik trimeszterébe ért nővérem, valami olyasmivel kell megörvendeztetni a családot, ami gyors és finom. Na most ez a süti az!
Fogadjátok szeretettel!
Kb. 40 perc az elkészítési ideje
Hozzávalók egy 20x30 cm-es magas falú tepsihez:
Tészta
20 dkg cukor
30 dkg liszt
4 db tojás
15 dkg margarin
3 ek. kakaó
1 dl tej
Gombócok:
50 dkg túró
5 ek. búzadara
1 tojás
20 dkg cukor
1 citrom héja
- A tésztával kezdjük. A tojások sárgáját simára keverjük a cukorral, margarinnal.
- Majd a kakaót is hozzáadjuk és végül a tejjel elkeverjük az előbbieket.
- A liszt csak az utolsó lépésben kerül az edénybe. Csomómentesre keverjük.
- Ezután a fehérjéket felverjük és a kakaós masszába forgatjuk.
- Egy kimargarinozott, vékonyan kilisztezett tepsibe Öntjük a tésztát.
- A gombócok elkészítése nagyon egyszerű. A túrót, a búzadarát, tojást, cukrot és a citromhéjat összegyúrjuk egy edényben.
- Vizes kézzel tetszőleges nagyságú gombócokat készítünk és egyenletesen eloszlatva a tésztába nyomkodjuk/ helyezzük.
- Ezután nincs más dolgunk, csak a sütőbe tesszük és 40 perc alatt közepes fokozaton elkészítjük.
- Ahogyan írtam muffin formában is elkészülhet ez a süti. Akár egy nagyon nagy gömb formával a közepén, akár néhány kisebbel. Egy a lényeg, hogy egyszerű és nagyon finom édességet falatozhatunk akár ilyen-akár olyan formába öntve!