2013. január 4., péntek

Cukorban eltett citromhéj


Egy nagyon egyszerű, sokak által már ismert házi praktikát osztok meg veletek. Nénikémtől tanultam, hogy hogyan őrizhetjük meg a a citrom- vagy éppen a narancshéjat úgy, hogy tartósítva a kamra polcáról lekapva után már rögtön mehessen a sütibe. 

Vödörszámra isszuk a teát így a téli időszak derekán és elfeledjük, hogy az értékes, kifacsart citromlén kívül még más is felhasználható ebből a gyümölcsből. Nézzük meg, hogy egyszerűen és gyorsan hogyan őrizzük meg a citrom héját!

Hozzávalók:

2 db nagy citrom
3-4 evőkanál cukor

Mossuk meg a citromokat és a reszelő legkisebb résein reszeljük le! Csak a sárga réteget használjuk fel, mert a fehértől már keserű lesz és kevésbé eltartható.

Majd keverjük össze a kristálycukorral és mehet is egy kicsi üvegbe a hűvös kamra polcára. 

Innen már nincs más tennivaló, csak egy teáskanálnyit beletenni a süteménybe. 

Eltarthatóság: 1 hónapig biztosan eltartható!