Néhány kupica vidéki virtus, egy csokor leporolt recept, kanálnyi ötletesség derűvel fűszerezve!
2013. január 4., péntek
Cukorban eltett citromhéj
Egy nagyon egyszerű, sokak által már ismert házi praktikát osztok meg veletek. Nénikémtől tanultam, hogy hogyan őrizhetjük meg a a citrom- vagy éppen a narancshéjat úgy, hogy tartósítva a kamra polcáról lekapva után már rögtön mehessen a sütibe.
Vödörszámra isszuk a teát így a téli időszak derekán és elfeledjük, hogy az értékes, kifacsart citromlén kívül még más is felhasználható ebből a gyümölcsből. Nézzük meg, hogy egyszerűen és gyorsan hogyan őrizzük meg a citrom héját!
Hozzávalók:
2 db nagy citrom
3-4 evőkanál cukor
Mossuk meg a citromokat és a reszelő legkisebb résein reszeljük le! Csak a sárga réteget használjuk fel, mert a fehértől már keserű lesz és kevésbé eltartható.
Majd keverjük össze a kristálycukorral és mehet is egy kicsi üvegbe a hűvös kamra polcára.
Innen már nincs más tennivaló, csak egy teáskanálnyit beletenni a süteménybe.
Eltarthatóság: 1 hónapig biztosan eltartható!
Címkék:
Házi praktikák