Szilvalekváros kolbász
Íme az utolsó igazi kolbászos recept. Békéscsabán, a kolbászfesztiválon találkoztam először ezzel a finomsággal, de olyannyira erőteljesre sikeredett a fűszerezés, hogy a 10%-nyi szilvalekvárt nem is nagyon lehetett felismerni benne. Ezért elhatároztam, hogy saját módszerrel kifejlesztem ezt a kolbászt!
1 kg darált hús
1 dkg őrölt paprika (csemege)
20 dkg házi szilvalekvár
1 dkg bors
2 dkg só
6 gerezd zúzott fokhagyma
bél a betöltéshez
A húst szépen elterítem és először megszórom a fűszerekkel, sóval és fokhagymával.
Ezután hozzáadom a szilvalekvárt. Jófajta, házi finomság került a mi alapunkba.
Ezután minimum kétszer átgyúrjuk. Sokkal krémesebb állagú tölteléket kapunk így, ami valljuk be őszintén nekem nagyon ízlett. Egy éjszakát pihentetjük.
Másnap már csak leáztatott bélbe töltjük a finomságokat. Keményre kell tölteni a kolbászt!
Majd némi szikkadás után (néhány óra) mehet is a füstre. Itt már mindenkinek saját ízlése fog dönteni, hogy mennyire szeretné a fütös ízt viszont érezni a kolbászon.
Jó töltögetést :-)