2013. november 12., kedd

Tögmagkrémes-újhagymás rakott tészta liba hússal - A maradék elpusztítása


Mit kezdjünk a megmaradt libasülttel? Merül fel bennünk a kérdés, ha hűtőben találjuk az ízletes maradékot. Ilyen "ütős" finomságot én még nem készítettem a hűtő mélyén lapuló kincsekből. Egyszerű, nagyszerű és mennyei. Akár szánt szándékkal elkészítve sem rossz üzlet. Nem háborodik fel a család, ha ezt az ételt tálaljuk fel.  Ne habozzunk. Lássunk neki és készítsünk 2 személyre egy ízletes rakott tésztát. 





Hozzávalók: 

25 dkg tészta (szarvacska, penne vagy éppen ami otthon kezünkbe akad)
10 dkg csiperke gomba
3 szál újhagyma
20 dkg libahús (főtt vagy sült)
3 dl tejföl
2 ek. Donum Terrae tökmagkrém
2 reszelésnyi friss szerecsendió
5 gerezd fokhagyma
1 ek. libazsír
1. tk. só.





  • A tésztát sós, lobogó vízben kifőzzük, majd leszűrjük.
  • Közben a gombát, újhagymát és fokhagymát feldaraboljuk. A sült vagy főtt húst nagyobb darabokra tépkedjük. 
  • Egy evőkanál libazsíron a zöldségeket a hússal együtt 3-4 perc alatt összemelegítjük. 1 teáskanál sóval és reszelt szerecsendióval megszórjuk.
  • Majd hozzáöntjük a tésztát és további 2-3 percig melegítjük. 
  • A tejfölt és a Donum Terrae tökmagkrémet simára keverjük és a tésztával gazdagított raguval elkeverjük. 
  • Egy tepsit vékonyan kizsírozunk libazsírral ebbe öntjük a serpenyő tartalmát. Kb. 30 perc alatt közepes lángon készre sütjük.

Jó étvágyat kívánok! 
 



További ötletekért és finomságokért tartsatok velem a következő oldalakon:
https://www.facebook.com/boldogkukta1/
vagy
https://www.instagram.com/boldogkukta1/





Nyomtasd ki a bejegyzést!