VI. Kézműves Magyar Ízek vására


A Kézműves Magyar Ízek Vásárnak ismét bizalmat szavaztam ma. A halak és vadak témaválasztás mondhatni telitalálat volt. Sőt annyi hazai és külhoni hozta el különlegesebbnél különlegesebb portékáit, hogy öröm volt válogatni. 
Természetesen kóstolót a legtöbb helyen kaphattunk a termékekből és ami a legfontosabb közvetlen beszélgetésre is alkalom adódott egy-egy finom falat tesztelésekor. 

Mivel megszállott kisegér vagyok a sajt szekció mindenképpen elvarázsolt. Nekem még az is tetszett, hogy nem egy helyen csoportosultak a sajtmesterek, hanem a vásár területén több helyen elszórva. 
Erdélyből érkező Vajda Judit sajtja mindent vitt. Sós savóval és fehérborral kenegették érlelés közben a mesés kerek korongokat. A másik befutó pedig a faszénen érlelt krémsajt volt. 
  
Nagy örömömre nem csak elemózsiák sorakoztak a standokon. A sok közül Légli mester méltán híres kerámiái jogosan varázsoltak el. Zöld vagy piros egyre megy. Bármelyiket örömmel elfogadnám munkái közül. Megbeszéltük, hogy Balaton melletti műhelyébe személyesen is ellátogatunk.

Füstölt termékekben sem volt hiány. Szarva, mangalica, ízesített vagy éppen kevert húsokból készült kolbászok sora várta az éhes ínyenceket. Érdemes volt figyelmesen végigmérni az árukat. Szamár kolbász és medvehúsból készült szalámi is volt a kínálatban.



Aki már nem tudott megálljt parancsolni az ízlelőbimbók elleni támadásnak, azok a helyben készült friss ételek közül válogathatott. Kecsege, süllő, harcsa sütve nem is olyan rossz felhozatal. Továbbá a vadételeket sem szabad elfeledni, vegyük például a töltött fácánt vagy a szarvasbélszínt. Végre egy olyan vásár, ahol a tematikába illeszkedő finomságokból lehetett válogatni! Nagy piros pont! 


Miután megebédelt az ember, természetesen le kell öblíteni valamivel. Must, sör, borok, gyógyteák, rostos üdítők álltak a nézelődők rendelkezésére. Egyre nagyobb figyelmet fordítanak a minőségi beltartalom mellett a mutatós külsőre is. 


Az üveges, hazavihető csemegék tárháza valami mennyei volt. Pisztrángrém Tahitótfaluból, mézek az ország legjobb méztermelőitől, vadpástétom Telkiből és a szívemnek oly kedves Donum Terrae krémek, olajok, ecetek. 



Óriási lépés a vásárok történetében, hogy valaki be merte vállalni ezt a két kevésbé ismert témát, vagyis a halakat és a vadakat. Szerintem sokan most kötöttek egy életre szóló barátságot ezekkel az alapanyagokkal. 

Legyetek részesei a vásárnak Ti is és nézzétek meg a Facebookon található fotókat:
https://www.facebook.com/kukta.boldog/media_set?set=a.486996281414337.1073741834.100003119098659&type=3

Népszerű bejegyzések