2015. november 12., csütörtök

Töltött libanyak




Ha Márton nap, akkor mindenképpen folytatnom kell a libaságok sorát! A legjobb, ha házi vágásból vásároltok libát, mert, akkor a nyakbőr szépen egyben marad és nem kell akkor varrni és tűzni. Mert ilyen kis csalafinta dolog libanyakat tölteni. Némi stoppolási készséggel rendelkezni kell, ha nincs meg egyben a liba alkatrész!

Hozzávalók 2 db töltött libanyakhoz: 
2 db libanyak bőr
4 db szikkadt zsemle
30 dkg libamáj (olcsóbb helyettesítő a csirkemáj)
1/2 csokor petrezselyem
3 dl tej
1 db tojás
egy nagy csipet szerecsendió
őrölt fekete bors
1 tk. só
1 közepes fej apróra vágott vöröshagyma 
3 ek. libazsír


  • A szikkadt zsemléket tejben áztatjuk, majd kinyomkodjuk azokat és egy tálba morzsoljuk.
  • A felaprított petrezselymet és vöröshagymát egy evőkanál libazsíron megpirítunk és a zsemlékhez öntjük. 
  • A libamájat egy tojás hozzáadásával összeturmixolunk és az előbbiekhez adjuk. 
  • Sóval, borssal, csipet szerecsendióval ízesítve alaposan összekeverjük az alapanyagokat. 
  • Jelen esetben összetűztem a vékonyabbik végét a bőrnek és a szélesebb felén betöltöttem az előbb elkészített tölteléket, majd zárásként hústűvel lezártam a másik végét. 
  • Egy tűzálló tepsibe helyezzük a töltött libanyakat, egy-egy evőkanál libazsírral megkenjük azokat. 
  • Alufóliával lefedve alacsony fokozaton 60 perc alatt pirosra sütjük. 
  • Felszelve tálaljuk a ropogós libasülttel együtt.



További ötletekért és finomságokért tartsatok velem a következő oldalakon:
https://www.facebook.com/boldogkukta1/
vagy
https://www.instagram.com/boldogkukta1/





Nyomtasd ki a bejegyzést!