2015. november 30., hétfő

Baconbe tekert brokkolival töltött fasírt




A fasírtot szinte mindenki kedveli ilyen-olyan formában! Most ezt az átlagos fogást egy apró csavarral ünnepélyessé tettem. Remélem tetszeni fog ez az egyszerű és finom húsétel. 


Hozzávalók 4 személyre (kb. 10 vastagabb szelet):
Elkészítési idő: 70 perc

25 dkg brokkoli
50 dkg darált hús (disznó vagy pulyka)
1 tk. kakukkfű
1 db tojás
3 ek. zsemlemorzsa
4 gerezd fokhagyma
1/2 tk. bors
1,5 tk. só + só a brokkolihoz
20 dkg bacon szalonna


A brokkolit megmossuk, rózsákra szedjük és kb. 15 perc alatt félig puhára főzzük, majd leszűrjük és félretesszük.   

A húst összegyúrjuk a kakukkfűvel, a sóval, borssal és a frissen zúzott fokhagymával. Hozzáadunk az előbbiekhez 1 db tojást és 3 ek. zsemlemorzsát. Ismét jól összedolgozzuk. De tökéletesen használható mindenkinek a saját házi receptje is.

Egy deszkát beborítunk folpackkal. A baconszeleteket pici fedéssel egymásra rakjuk. 
Az ízesített darált húst egyenlő rétegben elterítjük a baconcsíkokon. 
Az egyik végén egy vonalban ráhalmozzuk a brokkolit a húsra és enyhén megsózzuk. 

Végül a folpack segítségével feltekerjük a fasírtot. Kicsit megtekerjük a végeit és akár 1 nappal sütés előtt már a hűtőben tárolhatjuk. 

Sütés előtt vegyük le róla a folpackot és rakjuk egy tűzálló tepsibe. Figyeljünk arra, hogy alulra kerüljön az az oldala, ahol a bacon szalonnák összeérnek! Fedetlenül körülbelül 60 percig sütjük közepes fokozaton a sütőben. 

Sült zöldségekkel vagy hagyományosan krémes krumplipürével tálaljuk! 

TIPP: Egy kicsit cifrázhatjuk még ezt a fasírtot, ha 15 dkg reszelt sajtot keverünk a húshoz és 5 dkg reszelt sajttal megszórjuk a brokkolit.