Tökbe töltött fürj Paul Bocuse ötlete alapján


 Elárulom, hogy mi készült a Facebookon megosztott tökből! Paul Bocuse (20. század legnagyobb szakács ikonja) szárnyas Halloweenre receptje adta az ötletet. Annyi különbséggel, hogy ő egy 4-5 kg-os tökbe rejt egy körülbelül 2 kg-os csirkét. Én hasonlóan készítem el most a saját egyszemélyes változatomat némi változtatással.
Egy nagyobbacska hokkaido tökbe rejtek egy takaros kis fürjet és körettel együtt sütöm meg! Egyedi vendégváró fogás, azt meg kell hagyni! Vendégeink imádni fogják!Elkészítési idő: 1,5 óra
Hozzávalók 2 személyre:

2 db fürj
2 db hokkaido tök
10 dkg csiperke gomba
10 dkg rizs
5 dkg mazsola 
5 dkg kukorica
10 dkg húsos, füstölt szalonna
10 dkg vaj
3 dl tejszín
só és bors

 Alapvetően néhány könnyen beszerezhető alapanyagból alkotunk most valami finomat. Fürjet háztól veszem, de néhány nagyobb piacon bárki rábukkanhat ezekre a takaros és ízletes szárnyasokkal. 


  • A tököket kibelezzük és félretesszük, a fürjeket sózzuk és borsozzuk. A köretünket elkészítjük. 
  • A húsos, füstölt szalonnát apró kockára vágjuk és megpirítjuk. 
  • A rizst, a felkarikázott gombával, kukoricával, mazsolával összeforgatjuk az előzőleg megpirított szalonnával. 
  • A két tökbe töltjük a köretet és a tetejére ültetjük a fürjet. 5-5 dkg vajat rádarabolunk egy-egy adagra. Felöntjük 1,5 dl tejszínnel 1-1 tököt. A tök tetejével befedjük és így hagyjuk a sütőben sülni közepes fokozaton körülbelül 1 órán keresztül. 
  • Én a végén a fürjet kivettem a tökből és még rápirítottam 15 perc alatt a sütőben.
  • A tökben megfőtt köretet összekeverjük a tökhússal és így tálaljuk. A köret tetejére ráültetjük a fürjet melegen fogyasztjuk. Vagy meghagyjuk a vendégeinknek, hogy maguk fedezzék fel az ízletes meglepetést! :-) 

Jó étvágyat kívánok hozzá!Népszerű bejegyzések