Sütőtökös crème brûlée
Itt az ősz. Sütőtökös vonalat folytatva a blogon most egy édességet hozok. Egyszerű, izgalmasan fűszeres és más süteményekbe is felhasználható. Nézzük meg ezt a krémes finomságot, hogyan is készül.
Hozzávalók 4 személyre:
50 dkg sült tök
2 ek. liszt
1 db narancs reszelt héja
1 nagy csipet fahéj
1 tk. frissen reszelt gyömbér
1 nagy csipet szerecsendió
10 dkg cukor
3 dl tejszín
2 db tojás + 2 db tojássárgája
+ 4 cukor a karamellizált tető készítéséhez
- A sült tököt vagy vegyétek meg piacon vagy pedig készítsétek ennek a receptnek az alapján.
- A sült tök húsát pürésítsük le egy edényben.
- Adjuk hozzá a reszelt narancshéjat, a reszelt gyömbért, a fahéjat, szerecsendiót és a cukrot.
- Öntsük hozzá a tejszínt, a két egész tojást és a két tojássárgáját, majd a két evőkanál lisztet.
- Keverjük az összes alapanyaggal simára a bruléenket és osszuk el 4 formára.
Állítsuk egy magasabb falú tepsibe a tálkákat és az 1/3 részükig töltsük fel vízzel. Így kb. 2 cm magas vízben állnak majd.
- Körülbelül 30 perc alatt közepes fokozaton süssük meg a desszertet.
- Vegyük ki a sütőből és hagyjuk teljesen kihűlni. Tálalásig hűtőben tároljuk!
- Mielőtt a vendégeknek tálalnánk a fűszeres édességet, akkor szórjuk meg cukorral és szakácsfáklyával egy kemény karamellizált tetőt készítünk rá.
Jó étvágyat kívánunk hozzá!