2015. november 23., hétfő

Tejfölös-mustáros vaddisznókaraj


Induljon a karácsonyi menütervezése! A héten három nagyon egyszerű vadétellel várlak benneteket. 
A legegyszerűbb ha vadászunk, akkor nincs gond a kutatással, beszerzéssel. Csak egy csípős hajnalon a barátokkal összefogva elindulunk némi vadhúsért egy közeli erdőbe! Persze, ha van rá engedélyünk! :-) Egyébként pedig már a legtöbb Tesco, Auchan tart a kínálatában vadhúst. Ha pedig egy METRO akad az utatokba, akkor akár fagyasztott és nem fagyasztott vadhúst is kerülhet a kosárba. 
Nagy rajongója vagyok a vadhúsoknak. Egészségesek, csak és kizárólag természetben megtalálható

Elkészítési idő: 80 perc
Hozzávalók 4 személyre: 

1,5 kg csontos vaddisznókaraj
3 fej közepes vöröshagyma
2 db babérlevél
1 dl víz

őrölt fekete bors
6 ek. mustár
6 ek. tejföl (20 %-os)

A húst alaposan megsózzuk és borsozzuk. Ezután a tejfölt és a mustárt összekeverjük szép vastagon bekenjük a vaddisznó minden oldalát. 

A vöröshagymát kisebb kockákra vágjuk. Egy tűzálló edény aljába vastagon elterítjük a hagymát és a tejfölös-mustáros gerincet rárakjuk. 

Felöntjük 1 dl vízzel , hozzáadunk 1 db babérlevelet és lefedjük alufóliával. 

60 percig befedve sütjük a húst közepes fokozaton, majd kicsomagoljuk. Egy fokozattal feljebb kapcsolunk és további 20 percig sütjük. Egy kis színt adunk neki. 

Krumplipürét és erdei gyümölcsös párolt káposztát kínálunk mellé!