2015. november 25., szerda

Erdei gombás szarvasszeletek medvehagymás tésztával


A vadhúsokat nem cifrázom túl. Hagyom érvényesülni a karakteres tiszta vad ízt. Ha ehhez még egy kis erdei gombát, egy kis óföldeáki medvehagymás tésztát adunk akkor tökéletes ünnepi fogás kerülhet az asztalra. Hozzuk terítékre ezt a szarvast! Mindenki imádni fogja! 

Elkészítési idő: 45 perc
Hozzávalók 2 személyre:

30 dkg szarvascomb

bors
2 ek. olívaolaj 
3 ág kakukkfű
25 dkg erdei gomba (vargánya, rókagomba METRO-ban kapható) 
2 dl tejszín
2 gerezd fokhagyma
25 dkg medvehagymás tészta
víz a tészta főzéséhez

  • A szarvascombot kér körülbelül 2-3 cm vastag szeletre vágjuk sózzuk és borsozzuk. 
  • Egy serpenyőben olívaolajt forrósítunk és 3-3 perc alatt megsütjük a húsokat. Kiszedjük, majd félretesszük. 
  • A szaftos, pörcös alapra a gombakeveréket ráöntjük, a fokhagymát felaprítjuk és hozzáadjuk, majd egy nagy csipet sóval és 3 ág kakukkfűvel ízesítjük. Felöntjük tejszínnel a húsokat belerakjuk és így összerotyogtatjuk az egészet kb. 15 perc alatt. 
  • A tésztát lobogó vízben kifőzzük, leszűrjük. 
  • Tálaláskor a tésztát a tányérra rakjuk, a húsokat elfelezve a "tésztafészek" tetejére rakjuk és gazdagon megöntözzük a gombás-tejszínes szafttal.