2012. január 15., vasárnap

Citrushéjas cukor

 Egy kis kísérletezés sosem árt. Egy friss narancsot és egy friss citromot megfosztottam ruhájuktól és ez az illatos finomság született belőle. 

 

Hozzávalók
1 db közepes citrom
1 db közepes narancs
cukor







1. A narancsot és a citromot meghámozom, úgy hogy a fehér része a gyümölcsön maradjon. Azért kell, hogy ne legyen keserű az íze. 

2. Kisebb darabokra vágjuk a héjakat és összekeverjük tetszőleges mennyiségű cukorral. Én egy 2 dl-es üveget töltöttem meg. 

3. Egy edényben a radiátoron szárítottam meg a cukrot a héjakkal letakarva. Ekkor össze kell törni az egészet, mert a nedvességtől megkeményedik a cukor és szárazon mehet az üvegbe. 

4. Én a kis kávédarálómmal porcukorrá őröltem a keveréket és most isteni citrus illatú porcukorral kotyvaszthatok. Ennek a bejegyzésnek is meglesz a miértje. Hamarosan megtudjátok:-)

Legyen szép vasárnapotok!