A fekete rémálom - Tintahalas tészta

 

Most jól megrémisztelek benneteket ezzel a furcsa tésztával. Rendben! Nem is olyan ijesztő. Az elkészítése nem tér el az átlagos tésztától. Most részletesen megosztom Veletek a folyamatot! 

Hozzávalók 2 személyre:

20 dkg liszt
2 egész tojás
1 csomag 4 grammos tintahal tinta
hideg víz




 
1. A lisztet egy edénybe szitálom. Én teljesen változó, hogy milyen lisztből készítek tésztát. Vitathatatlan, hogy a '00'-ás a igazi, de én éppen otthon lévőből is bátran nekilátok egy-egy tészta meggyúrásához! 

 
2. A lisztbe egy kis mélyedést készítek és ide felütöm a tojásokat. Majd a tasakot felvágva hozzáadom a tintahal tintát. Kicsit krémes, kicsit folyós állagú a tinta. A boltban inkább nézzétek meg, hogy mit vesztek. Én már jártam úgy, hogy beszáradt, darabos tintát kaptam éppen még a lejárati idő előtt. Én voltam a bolond, hogy nem néztem meg. Itt Pesten megtanultam, hogy oda kell az ilyesmire figyelni, mert különben egy rakat pénzt dobok ki az ablakon!

 
 3. Nézzük a következő lépést. A tésztát összegyúrom. Ha túl száraz lenne, akkor a hideg vizet kicsi adagonként hozzáöntöm és tovább dolgozom a keveréket! Szép ruganyosnak kell lennie a végeredménynek! 
A tésztát belisztezve, egy edénnyel letakarva, szobahőmérsékleten kb. 1 órán át pihentetem, hogy szépen kisimuljon. 

 
4. Joggal merül fel a kérdés, hogy mi is készüljön belőle. Tökéletes kiegészítője egy-egy tengeri herkentyűs fogásnak.
A forma szintén ránk van bízva, de például egy jó kis tagliatelle nagyon mutatós belőle készítve. Egy másik egyedi ötletet is kiviteleztem, de erről majd egy kicsit később hallhattok.5. Végül vagy azonnal kifőzzük a tésztát vagy én egy nagy abroszon legalább 1-2 éjszakán keresztül teljesen megszárítom. Üvegbe rakva egy hónapig, de tovább is eláll ez a fajta tészta. A lenti képen a színes kavalkádot láthatjátok. Le kellett fényképeznem egyben is a tésztagolyóbisokat. Olyan jól mutattak:-) 

TIPP 1 
Sokakban felmerül a kérdés, hogy jó-jó, de mire használjam ezt a feketeséget? Én elsőként tengergyümölcsivel próbáltam ki. Egy kicsi fehérborban megpároltam a herkentyűket, majd ha kész összeforgattam a tésztával, egy kis olívaolajjal meglocsoltam, frissen aprított petrezselyemmel megszórtam. Én jobban szeretem a "szószosabb" tésztákat, így elkészítettem ezt a változatot carbonara szósszal is. Betöltve ravioliként nekem ízlett a gombás-petrezselymes sajtos változat is. Egy kicsit extrémebb, de a paradicsomos-csilis-halas sem volt rossz. Remélem egy-két ötletet tudtam adni, amiből valamit megálmodhattok! 

 
 TIPP 2 A TINTA BESZERZÉSÉRE! 
Sokakban felmerül, hogy hogyan és mennyiért lehet hozzájutni. 490 Ft-ba kerül 2 x 4 g-os csomag. Személyesen és webáruházban is megvásárolhatjátok a CULINARIA ITALIA üzletben. A képen ezt láthatjátok. 
Cím: 1024 Budapest, Lövőház u. 2-6., Mammut I. 1.emelet,  
Nyitvatartás: H-Sz 9-21, V 10-18 
Telefon: 06 30 348 1110           
E-mail: olaszbolt@t-email.hu         



Mára ennyi a "fekete levesből"!

Legyen szép és tartalmas hosszú hétvégétek!







Népszerű bejegyzések