Húsvéti menü ötlet a régi receptekből csemegézve

A mai napon egy nagyon kedves felkeresést kaptam az egyik ismerősömtől, a Mézeskalács konyha szerzőjétől. Az ötlet lényege, hogy egy Húsvéti menüt kell összeállítani  a régi blogon található receptjeimből. Ki is találtam egy csokorra valót! Bízom benne, hogy elnyeri tetszéseteket és egy kis segítséget is kaptok az utolsó pillanatban az ünnepi menühöz. Mivel én a házias ízeket részesítem előnyben, így ehhez hűen ajánlok Nektek egy-két falatot!

Én egy könnyed zöldséges levessel várnám a vendégeimet: 

Első fogás: Füles leves

Majd húsos falatokkal csábítanám el őket, lehetőleg valami könnyen elkészíthető és gyors fogással: 

Ha két fajta finomsággal járnék a kedvükben és az idő nem számít, akkor pedig a nyuszi sem maradhat el:

 Nem haragszik meg ránk senki, ha egy kis desszert is kerül az asztalra. Két opció közül választhattok ismét:

Habliliom levendulás almás pitéje mindent visz, akár egy kis vanília fagyival együtt.


Vagy nem is hazudtolnám meg magam, ha Julia Child nem lenne ebben a listában is. A mandulás csokoládé tortája valami mennyei étek! 

Az egész menüben az a jó, hogy nem kell külön-külön darabokkal bíbelődni. A levest akár már előző napon is elkészíthetjük, a gombóckákat is előre megformázhatjuk, majd az ünnepi ebéd napján csak megfőzzük a felmelegítés közben az apró golyókat. 

A főételeknél a karajt szintén előző este bepácolhatjuk és csak tepsibe öntve megsütjük a nagy napon. A nyuszit egy gyors serpenyős átsütéssel már pihentethetjük is a sütőben egy kicsit, hogy szép színt kapjon. 

Végül a desszert! A pite tésztáját már előző napon is elkészíthetjük és akár más fajta gyümölcsökkel is helyettesíthetjük az almát. Julia Child csokitortája pedig maga az egyszerű tökéletesség. Összekeverünk mindent és mehet a sütőbe szinte. 

Bízom benne, hogy egy-két öltet segítséget nyújt Nektek a nagy ünnepi készülődésben! 

Finom ételekben gazdag Húsvétot kívánok Nektek:-)


Népszerű bejegyzések