Milotai mézes grillázstorta


Néhány hete belebotlottam a 2013-as év tortájába az egyik cukrászatban. Finom, egyszerű és nagyszerű, de még mindig nem sikerült letúrnia az imádott szilvagombóc tortámat a Sulyán cukrászdából. 

A Major cukrászda cukrásza, Bacskó Szilárd alkotta meg ezt a süteményt. A milotai jelző, azért került a sütemény nevébe, mert az ország egyik legnagyobb diótermő vidékéről hozták az alapanyagot a tortához, a folytatás pedig az összetevőkből adódóan született.

Azt vallom, ha az eredeti változatot szeretné az ember megkóstolni, mindenképpen fel kell keresni a győztes desszertremek szülőhelyét. Ott minden apró fortélyra figyelni fognak és az eredeti receptúrán nem eszközölnek különféle változásokat. 

Az én véleményem a tortáról: 
Intenzívebb ízekre számítottam. Roppanós grillázsdarabokra vágytam. Ehelyett egy igazán finom diós tésztát kaptam, diós és mézes krémmel és karamell bevonattal. Egyszerű és nagyszerű, de számomra semmi újat nem adott. Egy nagyiféle süteményt idézett fel.
Külcsín: ízléses és nem túl hivalkodó díszítése csillagos ötös. Néha a kevesebb több!

A tökéletes receptre Praliné Zsuzsi, vagyis a Praliné Paradicsom oldalán bukkantam rá. Így már házi keretek között is elkészíthetitek. Részletes, érthető és átlátható. A fenti linken bármikor elérhetitek.

Összességében pozitív a véleményem az idei év tortájáról, ajánlom mindenkinek, hogy kóstolja meg egyszer! 

Népszerű bejegyzések