Adventi vasárnapok Földeákon




Karácsonyi forgatagokban részt venni nagyon nagy öröm apróbbaknak és felnőtteknek egyaránt. Most egy 3200 lelkes kis település idei adventjére szeretnélek invitálni benneteket! Az én szülőfalum, Földeák. 




Az idén adventi gyertyagyújtással teszik meghittebbé az ünnepet. Az iskolások énekelnek, szavalnak, a helyi plébános beszédet mond. Ingyenes meleg teával és házi süteménnyel várják a Szent László téri parkba kilátogatókat.  

Nővérem készítette a fotókat, ezért örök hála. Nemsokára én is megnézhetem élőben. 
Emellett egy jászolt szalma babákkal állítottak fel még ugyanitt egy kis házikóban. Egy másik bódéban meleg, fűszeres forralt bort kínálnak a felnőtteknek jelképes összegért. A bevételt jótékony célra fordítják. Tündéri volt a hétvégén az ünnepség, még a legkisebbekhez is ellátogatott a Mikulás az órási fenyők alatt.

Szerintem nagyon szép gesztus, hogy szülők, vállalkozók, gyerekek és felnőttek időt szánnak ennek a szép szokásnak a kialakítására energiát nem spórolva.
Aki kedvet kap és csatlakozni szeretne a családias hangulatú adventi vasárnapokhoz, azokat szeretettel várják a szervezők vasárnaponként 16 órától Földeákon. Saját készítésű karácsonyfadíszedet fel is akaszthatod a falu karácsonyfájára. 

Nem késtetek még le semmiről, még két gyertya vár meggyújtásra :-)   

Legyen szép napotok! 


Népszerű bejegyzések