Zellerkrémleves kolbász chipsszel
Egy-két karácsonyi menüt szeretnék megosztani Veletek, hátha sikerül néhány jó tippet adni még a nagy bevásárlás előtt.. Most nézzük az elsőt:
25 dkg burgonya
5 dkg sárgarépa
2 dkg gyökér
10 gerezd fokhagyma
2 tk. só
1/2 tk. frissen reszelt szerecsendió
5 dl tejszín
víz
Feltétnek 20 szeletke kolbász
Hozzávalók 4 személyre:
1. Minden zöldséget, pucoljatok meg és szeleteljétek fel apróra.
2. Adjátok hozzá a fűszereket és annyi vizet, hogy bőven ellepje a zöldségeket.
3. Majd közepes lángra tegyétek fel főni 1 órára. Legyen nagyon puha minden zöldség.
4. Végül robotgéppel turmixoljuk krémes állagúra. A legutolsó lépésként öntsük hozzá az 5 dl főzőtejszínt.
5. Majd a kolbász szeletkéket hirtelen megsütjük, a meleg leves tetejére rakosgatjuk és máris kanalazhatjuk:-)
Jó étvágyat!
Jó étvágyat!
Nyomtasd ki a bejegyzést!