2011. december 5., hétfő

Zellerkrémleves kolbász chipsszel


Egy-két karácsonyi menüt szeretnék megosztani Veletek, hátha sikerül néhány jó tippet adni még a nagy bevásárlás előtt.. Most nézzük az elsőt:
60 dkg zeller
25 dkg burgonya
5 dkg sárgarépa
2 dkg gyökér
10 gerezd fokhagyma
2 tk. só
1/2 tk. frissen reszelt szerecsendió
5 dl tejszín
víz

Feltétnek 20 szeletke kolbász

Hozzávalók 4 személyre:

1. Minden zöldséget, pucoljatok meg és szeleteljétek fel apróra.
2. Adjátok hozzá a fűszereket és annyi vizet, hogy bőven ellepje a zöldségeket.
3. Majd közepes lángra tegyétek fel főni 1 órára. Legyen nagyon puha minden zöldség.
4. Végül robotgéppel turmixoljuk krémes állagúra. A legutolsó lépésként öntsük hozzá az 5 dl főzőtejszínt. 

5. Majd a kolbász szeletkéket hirtelen megsütjük, a meleg leves tetejére rakosgatjuk és máris kanalazhatjuk:-)

Jó étvágyat!


További ötletekért és finomságokért tartsatok velem a következő oldalakon:
https://www.facebook.com/boldogkukta1/
vagy
https://www.instagram.com/boldogkukta1/





Nyomtasd ki a bejegyzést!