Hamis sushi pikáns mártással
Tegnap óriási megtiszteltetés és meglepetés ért. A Spar Chef főzőversenyén első lett a receptem,de nem is akárhogyan, szakmai díjasként.
Nagyon hálás vagyok a híres gasztrobloggereknek,hogy a receptem mellett tették le voksukat. Álmodni sem mertem volna ilyesmiről. Pont jókor érkezett ez a kis léleksimogató a sok-sok rossz után. Hisz mindig nem eshet- ahogy az én Fecóm mondaná. Most megosztom Veletek a receptet, hátha kedvet kaptok az elkészítéséhez.
Arra buzdítalak benneteket, hogy Ti is nevezzetek be a Spar Chef 5 hozzávalóból álló játékába. Értékes nyeremények várnak rátok és az sem mellékes, hogy valami átlagos hozzávalóból egy eredeti receptet alkothattok meg. Fakanálra fel Lányok,Fiúk, Asszonyok, Férfiak... :-) Bocsánat, a receptet javítottam. Banális őrültséget írtam.
Vendégváró falatok fél óra alatt
Nagyon hálás vagyok a híres gasztrobloggereknek,hogy a receptem mellett tették le voksukat. Álmodni sem mertem volna ilyesmiről. Pont jókor érkezett ez a kis léleksimogató a sok-sok rossz után. Hisz mindig nem eshet- ahogy az én Fecóm mondaná. Most megosztom Veletek a receptet, hátha kedvet kaptok az elkészítéséhez.
Arra buzdítalak benneteket, hogy Ti is nevezzetek be a Spar Chef 5 hozzávalóból álló játékába. Értékes nyeremények várnak rátok és az sem mellékes, hogy valami átlagos hozzávalóból egy eredeti receptet alkothattok meg. Fakanálra fel Lányok,Fiúk, Asszonyok, Férfiak... :-) Bocsánat, a receptet javítottam. Banális őrültséget írtam.
Vendégváró falatok fél óra alatt
Hozzávalók 2 személyre
Kötelező hozzávalók:
- 5 dkg rizs
- 5 dkg sonka
- 5 dkg sajt
- 4 ek. olívaolaj
- 3 ek. ketchup
- 1 kk. kurkuma
- 2 ek. mustár
- 2 tk. só
- 3 gerezd párolt fokhagyma
- 2 tk. olvasztott margarin
Elkészités
1. Főzzétek meg vízben az 5 dkg rizst egy csipet
sóval
2. Dobjátok be forró sütőbe héjastól a fokhagymákat 10 percre, majd a
végén csomagoljátok még melegen alufóliába.
3. 20*20 cm-es folpackot tegyetek enyhén benedvesített konyhapultra. Így
nem fog elmocorogni a helyéről a rakományunk.
4. Helyezzetek 4 szelet sonkát egymásra és vágjátok le egyforma
szögletesre a finomságokat. A nyesedékeket mindenképpen el kell
csipegetni :-)
5. Rakjátok egymás mellé négyzet alakban a szeleteket, úgy hogy picit
fedjék egymás a szélek.
6. Kenjétek meg a mustárral a sonkákat.
7. Amikor a rizs megfőtt, szűrjétek le és keverjétek el a kurkumával, a
sóval, olvasztott margarinnal. Hagyjátok kihűlni!
8. Egyenletesen oszlassátok el a rizst a sonkákon.
9. Vágjatok ízlés szerinti vastagságú sajt rudat és a sonka teljes
hosszában tegyétek az alapra.
10. Tekerjétek fel jó szorosan a hamis sushit, majd csomagoljátok bele a
folpackba a hengert. Csavarjátok meg a folpack két végét (mint a
szaloncukrot) és forgassátok meg. Tökéletes, tömör hengert kaptok!
11. Vegyétek ki a csomagolásból a finomságot, majd forró olívaolajon
sütögessétek meg minden részét néhány pillanat alatt.
12. Hagyjátok kihűlni a tekercset és éles! késsel vágjatok fel 1,5 cm
széles szeleteket. Kb. 8 db lesz.
13.Készítsétek el a mártogatóst! A fokhagymát nyomjátok ki a héjából, adjatok hozzá 1/2 ek. olívaolajat és 1/2 kk. sót, majd keverjétek simára.
13.Készítsétek el a mártogatóst! A fokhagymát nyomjátok ki a héjából, adjatok hozzá 1/2 ek. olívaolajat és 1/2 kk. sót, majd keverjétek simára.
14.Végül kanalazzátok hozzá a ketchupot, keverjétek még egyszer össze és
máris kész.
15. Tálaljátok mutatós tálkában a szószt a hamis sushival! Garantált
sikere lesz!