Hamis sushi pikáns mártással

Tegnap óriási megtiszteltetés és meglepetés ért. A Spar Chef főzőversenyén első lett a receptem,de nem is akárhogyan, szakmai díjasként. 

Nagyon hálás vagyok a híres gasztrobloggereknek,hogy a receptem mellett tették le voksukat. Álmodni sem mertem volna ilyesmiről. Pont jókor érkezett ez a kis léleksimogató a sok-sok rossz után. Hisz mindig nem eshet- ahogy az én Fecóm mondaná. Most megosztom Veletek a receptet, hátha kedvet kaptok az elkészítéséhez. 

Arra buzdítalak benneteket, hogy Ti is nevezzetek be a Spar Chef 5 hozzávalóból álló játékába. Értékes nyeremények várnak rátok és az sem mellékes, hogy valami átlagos hozzávalóból egy eredeti receptet alkothattok meg. Fakanálra fel Lányok,Fiúk, Asszonyok, Férfiak... :-) Bocsánat, a receptet javítottam. Banális őrültséget írtam.


 Vendégváró falatok fél óra alatt

Hozzávalók 2 személyre

Kötelező hozzávalók:


  • 5 dkg rizs
  • 5 dkg sonka
  • 5 dkg sajt
  • 4 ek. olívaolaj
  • 3 ek. ketchup
Kiegészítők:

  • 1 kk. kurkuma
  • 2 ek. mustár
  • 2 tk. só
  • 3 gerezd párolt fokhagyma
  • 2 tk. olvasztott margarin

 

Elkészités

1. Főzzétek meg vízben az 5 dkg rizst egy csipet sóval 
2. Dobjátok be forró sütőbe héjastól a fokhagymákat 10 percre, majd a végén csomagoljátok még melegen alufóliába. 
3. 20*20 cm-es folpackot tegyetek enyhén benedvesített konyhapultra. Így nem fog elmocorogni a helyéről a rakományunk. 
4. Helyezzetek 4 szelet sonkát egymásra és vágjátok le egyforma szögletesre a finomságokat. A nyesedékeket mindenképpen el kell csipegetni :-) 
5. Rakjátok egymás mellé négyzet alakban a szeleteket, úgy hogy picit fedjék egymás a szélek. 
6. Kenjétek meg a mustárral a sonkákat. 
7. Amikor a rizs megfőtt, szűrjétek le és keverjétek el a kurkumával, a sóval, olvasztott margarinnal. Hagyjátok kihűlni! 
8. Egyenletesen oszlassátok el a rizst a sonkákon. 
9. Vágjatok ízlés szerinti vastagságú sajt rudat és a sonka teljes hosszában tegyétek az alapra. 
10. Tekerjétek fel jó szorosan a hamis sushit, majd csomagoljátok bele a folpackba a hengert. Csavarjátok meg a folpack két végét (mint a szaloncukrot) és forgassátok meg. Tökéletes, tömör hengert kaptok! 
11. Vegyétek ki a csomagolásból a finomságot, majd forró olívaolajon sütögessétek meg minden részét néhány pillanat alatt. 
12. Hagyjátok kihűlni a tekercset és éles! késsel vágjatok fel 1,5 cm széles szeleteket. Kb. 8 db lesz. 
13.Készítsétek el a mártogatóst! A fokhagymát nyomjátok ki a héjából, adjatok hozzá 1/2 ek. olívaolajat és 1/2 kk. sót, majd keverjétek simára. 
14.Végül kanalazzátok hozzá a ketchupot, keverjétek még egyszer össze és máris kész. 
15. Tálaljátok mutatós tálkában a szószt a hamis sushival! Garantált sikere lesz!

Népszerű bejegyzések