A tótkomlósi liszt

 Ennek a lisztnek egy bejegyzésnyi hely minimum kell. Először Limaránál olvastam a tótkomlósi lisztről, hogy milyen fantasztikus kenyeret lehet belőle sütni. Ekkor elgondolkoztam, hogy ebben lehet valami, holott előtte azt vallottam, hogy bármilyen lisztből lehet sütni. Ez igaz is, de a minőség nem mindegy.

Kipróbálni Földeákon vettem lisztet az egyik helyi boltban 200 Ft-ért 1 kg-ot. 
És láss csodát: a kiflik extra puhák lettek, a kenyerek valami mesések. Anyunak is hagytam otthon egy csomaggal, hogy kísérltezzen. Először ő is azt mondta, hogy tökéletes amit használ. Mindaddig ezen a véleményen volt, amíg Ő is ki nem próbálta. Kicsit kutattunk a neten és megtudtuk, hogy a tótkomlósi malomban mennyibe kerül 1 kg liszt. A kenyér és a sima fehér liszt 130 Ft és 128 Ft. Sajnos csak elég kevés boltban lehet kapni ezt az igényes alapanyagot és ott is drágábban. Elsődlegesen külföldre szállítanak, ha jók az információim. Járjatok nyitott szemmel a boltokban, hátha valamelyikőtök horgára akad. 

TIPP: 
Aki ki szeretné próbálni a lisztet Budapesten az Erzsébeti piac kisboltjában tud vásárolni. Köszönöm Limarának a tippet!

Anya és Apa útra kerekedett, mert nincs is olyan messze Földeáktól Tótkomlós és bevásároltak az egész családnak. Örök hála Szüléim :-) A malom mellett található a bolt és bárkit kiszolgálnak, de bizonyos kg alatt egy hangyányival drágább a liszt. Ha nagyobb mennyiségben vesztek, akkor érvényesek ezek az árak.

Hétvégén volt Fecóm névnapja és táttárátááááááááá..... Meglepetésként feljöttek Anyáék Pestre. Felköszöntötték az én imádott férjemet és nekem pedig hoztak 30 kg kenyért és fehér lisztet vegyesen. El sem tudom mondani, hogy mekkora a különbség. Ha meglátjátok a polcon vegyetek egy csomaggal sütögetni. Én is szkeptikus voltam először, de a próba meggyőzött. 

A bejglihez most már tökéletes alapanyagokkal be vagyok tárazva és indulhat a sütögetés az egész család részére :-)

Ha bővebb információt szeretnétek kapni, akkor a következő linken megtehetitek: http://www.agromolnar.hu/ 
Ha csak képekben, de beleshettek egy kicsit a malomba az internet segítségével.

Legyen szép napotok!



Népszerű bejegyzések