Fokhagymás csirkemell koszorúk ínyenc uborkakrémmel
Az én imádott Fecóm bolondozott egy kicsit. Az ízlésesen beállított levélkéimből lökött nyuszi füleket varázsolt a finom kis koszorúra :-) Így is maradt. Látjátok nem vagyunk éppen valami komoly csapat :-) Az egyik receptversenyre ötleteltem és így született meg ez a finom előétel. További bolondozásaink terméke az lett, hogy kitaláltam én nem kukta sapkákat, fakanalakat és egyéb szimbólumokat választok jelölésként ha valami nehéz, hanem nyami vagy éppen nyami-nyami, esetleg nyami-nyami-nyami fokozatot kapnak :-) De nem szeretném, ha tökéletesen komolytalannak tartanátok. Így ez csak a saját, gyerkőceimnek, unokáimnak, dédunokáimnak... kézzel írott szakácskönyvembe kerülnek bele.
Hozzávalók 2 személyre 6 db koszorúhoz:
10 dkg csirkemell filé
3 db Bonduelle csemege uborka (klasszikus 5-8 cm-es)
10 dkg natúr ömlesztett sajtkrém
5 gerezd fokhagyma
1 kk. só
1 tk. szárított kapor
2-3 ek. olívaolaj a sütéshez
Díszítéshez néhány zöldfűszer levélke
Zöldfűszer szára vagy éppen konyhai kötöző a melegen való rögzítéshez.
Elkészítés:
A pompás előétel elkészítése:
1. A csirkemellet vágjuk fel 2 vékony szeletre.
2. Sózzuk meg vékonyan, majd dörzsöljük be 4 db zúzott fokhagymával a húsok mindkét oldalát.
3. Vágjunk 1 cm széles és kb. 15 cm hosszú csíkokat a csirkemellből.
4. 3 szálat fonjunk össze.
5. Hevítsünk serpenyőben olívaolajat és gyorsan süssük meg a fonat mindkét oldalát.
6. Vegyük ki a serpenyőből a húsfonatot és kössük össze a két végét vagy egy zöldfűszer szárával, vagy konyhai közözővel. Hagyjuk így kihűlni. Tálalás előtt távolítsuk el a rögzítést és a koszorúnk egyben marad.
7. Az ömlesztett sajtot tegyük egy edénybe. Adjuk hozzá a kaprot, 1 db zúzott fokhagymát és az apróra vágott csemege uborkákat. Keverjük jól össze.
8. A kihűlt fokhagymás csirkemell koszorúk közepébe halmozzuk bele az uborkás krémet
9. Díszítsük zöldfűszerrel. Vendégeinket biztosan elvarázsoljuk ezzel a könnyed előétellel.
Elkészítés ideje: 20 perc
A pompás előétel elkészítése:
1. A csirkemellet vágjuk fel 2 vékony szeletre.
2. Sózzuk meg vékonyan, majd dörzsöljük be 4 db zúzott fokhagymával a húsok mindkét oldalát.
3. Vágjunk 1 cm széles és kb. 15 cm hosszú csíkokat a csirkemellből.
4. 3 szálat fonjunk össze.
5. Hevítsünk serpenyőben olívaolajat és gyorsan süssük meg a fonat mindkét oldalát.
6. Vegyük ki a serpenyőből a húsfonatot és kössük össze a két végét vagy egy zöldfűszer szárával, vagy konyhai közözővel. Hagyjuk így kihűlni. Tálalás előtt távolítsuk el a rögzítést és a koszorúnk egyben marad.
7. Az ömlesztett sajtot tegyük egy edénybe. Adjuk hozzá a kaprot, 1 db zúzott fokhagymát és az apróra vágott csemege uborkákat. Keverjük jól össze.
8. A kihűlt fokhagymás csirkemell koszorúk közepébe halmozzuk bele az uborkás krémet
9. Díszítsük zöldfűszerrel. Vendégeinket biztosan elvarázsoljuk ezzel a könnyed előétellel.
Elkészítés ideje: 20 perc
Hamarosan SZILVESZTER! Mit szólnátok egy kis kemencés malacsülthöz :-)
Legyen szép napotok!