Túrókrémes tart körtével
Ismét egy recept a SPAR Chef játékára kiötletelve. Igazából utolsó pillanatban készítettem el. Remélem Nektek is megtetszik a röpke 30 - 40 perc alatt kivitelezhető édesség! Már most látom, hogy vannak sokkal jobb receptek, de most nem is ez számít. Hanem az, hogy hátha egy-két embernek örömet szerezhetek ezzel a mutatós finomsággal és a karácsonyi hajtásban lesz egy gyors és mutatós ötlet a tarsolyukban.
Villámfinomság így jellemezném! Vigyázat a krém már
sütés előtt nagyon gyorsan fogy :-) Óvakodni kell a konyhai
tolvajoktól :-)
A kötelező alapanyagok:
2 db tojás
1 db leveles tészta
5 dkg mazsola
2 ek. tejföl
5 dkg mandula
Az én hozzáadott alapanyagaim:
15 dkg túró
4 dkg margarin
4 ek cukor
2 db körte
1 db vaníliarúd
Liszt a deszkát megszórni
1. lépés - A lisztet deszkára szórjuk és
körülbelül 25 * 15 cm széles lapot nyújtunk a leveles tésztából.
Egy kevés tésztát hagyjunk a végére 4 db levélnek.
2. lépés- Kimargarinozzuk a tepsit és a
kinyújtott tésztalapot beletesszük. A széleit behajtjuk 1-2 cm
szélesen. Így egy keretet kapunk.
3. lépés-1 db egész tojást, tejfölt, túrót,
apróra zúzott mandulát, mazsolát, 2 csapott ek. cukrot és a
vaníliarúd kikapart belsejét összekeverem.
4. lépés – A túrókrémet
egyenletesen belesimítom a tésztakeretbe és hagyok 4 evőkanálnyit
a körték belsejébe is a keverékből.
5. lépés – Megpucolom a körtéket,
félbevágom azokat. kivszedem a magházakat.
6. lépés- Egy serpenyőben
megmelegítem a cukrot egy kis margarinnal, hogy szép karamellt
kapjunk és beleforgatjuk a körtéket néhány percre.
7. lépés – Kiszedem a körtéket a
serpenyőből és 1-1 evőkanál túrókrémet a magház helyére
kanalazok. A körtéket egymás mellé rakom ,egyiket a vastagabb
részével lefelé a másikat az aljával felfelé és így tovább
váltakozva.
8. lépés A kikapart vaníliarudat 4
részre vágom és a körték végéhez rejtem a darabokat, mintha a
körte csumája lenne.
9. lépés – A megmaradt tésztából
4 db levélformát vágok ki és a körték „csumájához”
illesztem. Nem baj, ha lelóg a tepsire.
10. lépés – 1 db tojássárgájával
megkenem a leveleket és a sütemény szélét. 20 perc alatt
aranybarnára sütjük a finomságot. Hagyjuk kihűlni és majszoljuk
kedvünkre :-)